Sport

Tensiuni înainte de CFR – U Cluj. Ce au făcut ”Șepcile roșii” în Gruia: ”Vă așteptăm!”

CFR și Universitatea Cluj se întâlnesc joi, 21 decembrie, de la ora 19:45, în ultimul derby al anului înainte de pauza competițională din ianuarie.
19.12.2023 | 16:45
Tensiuni inainte de CFR  U Cluj Ce au facut Sepcile rosii in Gruia Va asteptam
Tensiuni înainte de CFR - U Cluj. Ce au făcut ”Șepcile roșii” în Gruia: ”Vă așteptăm!”
ADVERTISEMENT

Ca de obicei, partida dintre cele două rivale începe cu ”bătălia” biletelor, o tradiție înainte de orice derby al Clujului. Încă din 2002, an în care Arpad Paszkany resuscita CFR Cluj, nu a existat sezon în care tensiunile să nu fie la cote maxime când vine vorba de bilete.

Tensiuni înainte de CFR – U Cluj

Dacă în meciurile în care Universitatea Cluj era considerată gazdă, situația era relativ simplă, în condițiile în care fanii CFR-ului aveau un număr finit de bilete în peluza oaspete, nu același lucru se poate spune despre meciurile care se disputau în Gruia.

ADVERTISEMENT

Asta, pentru că fanii Universității Cluj, mereu mai numeroși, luau cu asalt casele de bilete și dominau atmosfera din Gruia, lucru care nu a convenit niciodată conducerii ”feroviare”. Anii au trecut și lucrurile păreau că vor intra pe un făgaș de normalitate, în momentul în care patronul Neluțu Varga a încercat să îngroape securea războiului dintre fani și să le facă pe plac suporterilor Universității Cluj.

Drept dovadă, ultima vizită a ”Șepcilor roșii” în Gruia a consemnat un număr semnificativ de fani ai Universității, peste 6000, care au dominat sonor partida, deși echipa lor a fost învinsă cu 0-4. Un nou scurtcircuit s-a produs în momentul în care CFR s-a deplasat pe Cluj-Arena, însă oficialii Universității Cluj nu au întors favoarea.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Universității Cluj, vizită la rivalii din Gruia

Mai exact, cei de la CFR Cluj le-au solicitat omologilor să le ofere inelul superior de pe Cluj-Arena fanilor din Peluza Vișinie, lucru care nu s-a întâmplat. Astfel, pe lângă faptul că au avut la dispoziție mult mai puține bilete, fanii CFR Cluj au luat loc la ”parter” și nu au beneficiat de aceeași vizibilitate și acustică, lucru subliniat de președintele Cristian Balaj. Cei de la U Cluj au explicat atunci că nu pot să urce peluza oaspete la ”etaj” pentru că ar trebui creată o zonă tampon prin care s-ar pierde mii de bilete nevândute.

Acum, lucrurile sunt mai tensionate ca niciodată, pentru că cei de la CFR Cluj au decis să scoată la vânzare, în primă fază, bilete doar pentru abonați (5 bilete pe abonat) sau pentru cei care au cumpărat cel puțin un bilet la meciurile de acasă ale CFR Cluj din acest sezon. Ulterior, biletele au fost într-adevăr scoase ”online” și la casele de bilete din Gruia. Interesant, la Tribuna 2, acolo unde au luat loc fanii Universității Cluj data trecută, bilete au fost aproape sold-out înainte de a fi scoase la vânzare online.

ADVERTISEMENT

Mai mult, unii suporteri s-au plâns că au fost intimidați la casele de bilete din Gruia de către ultrași care îi întrebau cu ce echipă țin. Între timp, cei de la CFR Cluj au transmis printr-un comunicat de presă că vor interzice pe stadion, în alte zone decât peluza oaspete, orice însemn al Universității Cluj.

”Dorim să transmitem suporterilor că, din motive de securitate, și pentru o bună desfășurare a meciului, este interzis accesul în stadion, la meciul de joi seara, cu fulare, șepci sau alte articole vestimentare cu însemnele clubului U Cluj, cu excepția fanilor prezenți în Peluza 1 sector 28 (sectorul dedicat suporterilor echipei oaspete)”, au precizat cei de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Considerând că sunt nedreptățiți, ultrașii din ”Peluza Șepcile Roșii” au urcat astăzi în Gruia unde au ”ocupat” o casă de bilete și a făcut o invitație publică la ”dans” rivalilor ultrași din Peluza Vișinie. ”Vă așteptăm”, au transmis ultrașii, un mesaj pentru suporterii CFR-ului, extrem de vocali pe rețelele de socializare. Situația a fost dezamorsată rapid de jandarmi, care s-au asigurat că nu se va isca o bătaie generală între fani.

casă bilete ocupată în Gruia
casă bilete ocupată în Gruia
Peluza Șepcile Roșii în Gruia
Peluza Șepcile Roșii în Gruia

Peluza Vișinie, dezamăgită de suporterii CFR-ului

În urmă cu o săptămână, FCSB remiza în Gruia, scor 1-1, însă un lucru probabil a trecut neobservat publicului larg: majoritatea suporterilor de pe stadion, în special cei de la Tribuna 2, au ținut cu FCSB, sau cu Steaua, cum le place să spună. S-a observat asta și la golul lui Florinel Coman, când întreaga arenă a izbucnit ca un vulcan.

Dovadă și mesajul publicat de Peluza Vișinie, prin care nucleul dur al fanilor CFR-iști nu înțelege ce trebuie să mai facă echipa lor favorită pentru a fi cea mai iubită echipă din oraș. ”Constatăm cu tristețe faptul că de la ieșirea din insolvență, publicul din Gruia nu mai are aceeași implicare și preferă de cele mai multe ori să fie confortabil, alegând căldura și canapeaua de acasă în detrimentul susținerii echipei de pe stadion. Acest lucru l-am constatat inclusiv la meciul de duminică, prezența suporterilor noștri lăsând de dorit pentru un asemenea meci.

De la perioada menționată mai sus au trecut 6 ani în care au fost câștigate 5 campionate și au fost înregistrate rezultate europene remarcabile pentru fotbalul românesc: calificări în primăvara europeană, completate de victorii împotriva unor echipe precum Lazio, Rennes, Celtic sau egaluri în dubla cu FC Sevilla, câștigătoarea Europa League din acel an. Suntem cea mai titrată echipă din România din ultimii 20 de ani! Întrebarea noastră este simplă: Ce mai trebuie să facă această echipă pentru a vă determina să fiți alături de ea fizic? Prezența la meciurile de acasă este un lucru de bun simț, fiind “pierdute” 2 ore din viață, o dată la 2 săptămâni!

Urmează meciul cu rivala din oraș la care vom avea prioritate în achiziționarea biletelor. La ultimul meci direct din Gruia am constatat multiple plângeri ale suporterilor noștri, de la faptul că rivalii au primit bilete pentru jumătate din T2, la faptul că abonații noștri au fost nevoiți să se mute întrucât au nimerit între ei. Nu, nu au primit jumătate de T2, au achizițonat biletele pe care noi, CFR-iștii, NU LE-AM ACHIZITIONAT!

Doriți să evităm aceste lucruri? CUMPĂRAȚI BILETELE și nu vor fi prezenți ei în sectoarele destinate nouă, ci noi! Lăsați comoditatea și lașitatea la o parte și cumpărați biletele pentru meciul cu ei înaintea lor, în perioada în care vom avea prioritate spre achiziționarea acestora! Lăsați la o parte comentariile de pe internet si FIȚI ALĂTURI DE ECHIPĂ FIZIC!”, au transmis fanii, evident dezamăgiți.

  • 7562 este media spectatorilor la meciurile de acasă ale Universității Cluj în acest sezon
  • 5737 este media spectatorilor la meciurile de acasă ale CFR Cluj în acest sezon
  • Doar trei echipe au depășit o medie de 10.000 de fani în acest sezon: FCSB, Rapid și U Craiova
ADVERTISEMENT