Sport

Tensiuni uriașe între Gabriela Firea și Gabriela Szabo! Primarul Capitalei vrea să o demită pe Szabo de la CSM București. Reacţia Primăriei. EXCLUSIV

Tensiuni uriase intre Gabriela Firea si Gabriela Szabo Primarul Capitalei vrea sa o demita pe Szabo de la CSM Bucuresti Reactia Primariei EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Sunt zile agitate la CSM București, clubul susținut în mare majoritate din bani publici. FANATIK a aflat că primarul Capitalei, Gabriela Firea vrea să o demită pe Gabriela Szabo de la CSM București, însă directorul general al clubului refuză să plece din funcție în acest moment.


UPDATE, 14 ianuarie, ora 16:20. Primăria Capitalei a reacţionat pentru FANATIK: “Primarul General, Gabriela Firea, respinge ferm informaţiile false referitoare la conducerea CSM Bucureşti şi anunţă că NU intenţionează să o demită pe Gabriela Szabo din funcţia pe care aceasta o deţine.

ADVERTISEMENT

Precizăm că finanţarea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti nu “este oprită”, aşa cum eronat se afirmă în articol, ci este influenţată de faptul că, până în prezent, Guvernul nu a alocat fonduri suficiente pentru Primăria Capitalei”, se arată în răspunsul Primăriei transmis FANATIK.


Tensiuni uriașe între Gabriela Firea și Gabriela Szabo! Primarul îi reproșează lipsa de performanțe la handbal

Gabriela Firea este nemulțumită de faptul că investițiile uriașe în CSM București nu s-au văzut și în rezultatele echipelor de la club și pentru asta dă vina pe Gabriela Szabo. Din informațiile noastre, primarul general consideră că salariile uriașe plătite în special la secția de handbal feminin nu se rentează și vrea cu orice preț să demită directorul general al clubului.

ADVERTISEMENT

Top salarii CSM București:

  1. Cristina Neagu – 17.500 de euro pe lună
  2. Nora Mork – 14.200 de euro pe lună
  3. Andrea Lekic – 11.300 de euro pe lună

Al doilea motiv pentru care Gabriela Firea vrea să o demită pe Szabo este “curățenia” pe care directorul general al CSM București trebuia să o facă în club, astfel încât să mai scadă costurile. Fosta atletă s-a ocupat de acest lucru, însă din informațiile FANATIK ar fi demis și câțiva apropiați ai Gabrielei Firea din club, fapt care nu a fost pe placul primarului general. Mai apoi, deși a fost anunțată că persoanele demise erau în grațiile primarului, Szabo nu a renunțat la acest demers.

ADVERTISEMENT

Buget tăiat la jumătate în primele 6 luni din 2019! S-au închis mai multe secții: rugby, volei și canoe

Numai că, surpriză. Gabriela Szabo nu vrea să renunțe la postul de director general de la CSM București, cel care a fost câștigat prin concurs de fosta campioană mondială și olimpică la atletism. Așa că, primarul general al Capitalei a oprit robinetul cu bani de la CSM, în speranța că o va determina pe Szabo să plece. Dar, Szabo la rândul ei a oprit plățile către unii apropiați ai doamnei Primar care sunt sub contract cu CSM București: manageri, administratori ai unor săli în care se pregătesc sportivii CSM și alți angajați, neplătiți de luni de zile.

Clubul CSM București a avut în 2018 un buget de 73.752.048,48 de lei, din care 69.946.934,46 lei proveneau din bani publici, adică aproape 95% clubul era finanțat de Primăria Capitalei și doar 5% erau venituri proprii.

ADVERTISEMENT

Încă din această vară, situația la club a devenit foarte delicată pentru că bugetul alocat pentru CSM București în primele 6 luni din 2019 a fost la jumătate față de 2018: 20.961.817 lei în 2019 față de 38.211.080 lei cu un an în urmă. Asta a dus la închiderea unor secții: rugby, volei sau canoe și la concedierea mai multor angajați.

Ryde povestește dificultățile de la handbal: “Enăchescu mi-a spus că bugetul pentru acest sezon s-a consumat pe 16 iunie”

Nici “perla coroanei”, secția de handbal, nu a scăpat de problemele financiare și antrenorul Tomas Ryde a decis să plece de la echipă la începutul lunii octombrie. Într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile pentru handbollskanalen.se, Ryde a declarat că bugetul pentru 2019 al CSM era consumat încă din luna iunie:

“Vlad Enăchescu (n.r. președintele secției de handbal de la CSM București) a venit la mine în primul stagiu de pregătire și mi-a spus că bugetul pentru acest sezon s-a consumat pe 16 iunie. Și atunci mă gândeam ce vom face până la finalul anului. Departamentul financiar a scăpat situația de sub control. Da, jucătoarele și-au primit salariile promise atunci, dar acum sunt mari restanțe salariale”, a spus Ryde.

FANATIK a anunțat situația dificilă din punct de vedere financiar de la CSM București. În luna decembrie, mai multe jucătoare străine de la CSM au vrut să își depună memorii pentru a deveni jucătoare libere de contract, însă conducerea a blocat această mișcare plătind salariile pe octombrie, însă presiunea rămâne pentru că până pe 30 ianuarie mai trebuie plătită o tranșă pentru că s-ar face din nou trei luni de restanță și jucătoarele ar putea deveni libere.

Gabriela Szabo, forțată să renunțe la post?

La masculin situația este și mai dificilă și restanțele salariale ajung până la 4 luni. Rămâne de văzut cum va ieși clubul din această situație dificilă, în condițiile în care finanțarea de la Primăria Capitalei a cunoscut o scădere abruptă. De altfel, din cauza acestei instabilități, FANATIK a aflat că mai multe jucătoare străine nu ar vrea să mai rămână și din vară pentru că nu există nicio strategie pe termen mediu și lung la echipă.

În aceste condiții, despărțirea clubului CSM București de către directorul general Gabriela Szabo este inevitabilă și, din informațiile noastre, dacă această situație dificilă va continua, Szabo va renunța în cele din urmă la post.

  • 17.500 de euro este salariul Cristinei Neagu, cel mai mare de la CSM București
  • 11 milioane de euro este bugetul celor de la CSM București

 

 

ADVERTISEMENT
Apariție răvășitoare la EURO 2024. I-a uimit pe toți în tribune și s-a...
Apariție răvășitoare la EURO 2024. I-a uimit pe toți în tribune și s-a pozat alături de mulți fani
Ucraina, consternată de decizia scandaloasă a Rusiei luată înainte de meciul cu România...
Ucraina, consternată de decizia scandaloasă a Rusiei luată înainte de meciul cu România de la Euro
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese...
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese în evidență grație arhitecturii moderne
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe...
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe o pajişte plină de vaci. "Mi-au dat doar un băţ, trebuie să ducem vacile acasă"
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil:...
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Cât a costat costumul purtat de Vlad Bălău, la nunta cu Ana-Maria Barnoschi....
Cât a costat costumul purtat de Vlad Bălău, la nunta cu Ana-Maria Barnoschi. Bărbatul nu s-a uitat deloc la bani
Patriarhia declară război manelelor: Mesaj libidinos, deocheat, trivial
Patriarhia declară război manelelor: Mesaj libidinos, deocheat, trivial
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur...
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
Cum erau urmăriți turiștii de Securitatea comunistă în stațiunile de pe Litoral. Nemulțumirile...
Cum erau urmăriți turiștii de Securitatea comunistă în stațiunile de pe Litoral. Nemulțumirile românilor veniți în concediu: „Au făcut din noi niște animale”
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din...
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”