Sport

CSM Bucureşti îşi dinamitează şansele pentru Final Four după un final de coşmar: zidul Sako, o cădere inexplicabilă a “tigroaicelor” şi blestemul care durează de cinci ani

CSM Bucureşti a pierdut meciul tur din sferturile Ligii Campionilor, 24-27 cu Metz. Finalul a fost de coşmar pentru "tigroaice", care au şanse minime la Final Four.
28.04.2024 | 18:36
CSM Bucuresti isi dinamiteaza sansele pentru Final Four dupa un final de cosmar zidul Sako o cadere inexplicabila a tigroaicelor si blestemul care dureaza de cinci ani
CSM Bucureşti îşi dinamitează şansele pentru Final Four după un final de coşmar: zidul Sako, căderea inexplicabilă a "tigroaicelor" şi blestemul care durează de cinci ani. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti şi-a dinamitat şansele calificării în Final Four-ul din Champions League după înfrângerea suferită cu Metz, în meciul tur din sferturile de finală, scor 24-27. “Tigroaicele” au avut un final de coşmar, care le lasă doar cu şanse teoretice la retur. Dar, cum s-a desfăşurat partida.

CSM Bucureşti şi blestemul calificării în Final Four!

Atmosferă de mare meci în Sala Polivalentă. CSM Bucureşti încerca să pună capăt blestemului eliminării în sferturile de finală din Champions League, fază în care s-a oprit în ultimele patru ediţii ale competiţiei (2019, 2021, 2022 şi 2023).

ADVERTISEMENT

Misiunea pentru echipa lui Adi Vasile a fost una foarte dificilă, adversara fiind campioana Franţei şi câştigătoarea grupei B din Champions League, Metz, în probabil cel mai echilibrat sfert de finală.

Organizatorii au anunţat sold-out pentru acest meci, dar în Polivalenta bucureşteană au mai fost câteva locuri goale pentru această confruntare. O “dublă” de care depind multe la clubul bucureştean, inclusiv viitorul pe banca tehnică al lui Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Meci tensionat! Miza “dublei” atârna greu

Începutul de meci a fost tensionat. Destul de multe greşeli pe atac din partea ambelor echipe, miza importantă a partidei simţindu-se pe umerii handbalistelor.

Franţuzoaicele au început mai bine şi au avut iniţiativa în start, dar meritul “tigroaicelor” este că nu au lăsat meciul să le scape şi au revenit de fiecare dată, aşa că diferenţa maximă a fost de două goluri pentru Metz.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a preluat pentru prima dată conducerea spre finalul reprizei, la 10-9 şi au reuşit să se desprindă la două goluri în mintul 24, la 12-10, moment în care Emmanuel Mayonnade a cerut time-out.

CSM a ieşit motivată de la vestiare, dar nu a fructificat şansele!

Pauza a contribuit la revirimentul lui Metz care a fost mai lucidă pe faza de atac şi a taxat greşelile “tigroaicelor”. Din 12-10 s-a făcut 12-14, spre îngrijorarea fanilor din tribune. Dar, CSM a reuşit din nou să echilibreze, iar la pauză franţuzoaicele au intrat cu un gol avans: 15-14, cu un gol marcat în ultimele secunde de Chloe Valentini.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a intrat mult mai hotărâtă în repriza a doua şi a preluat iniţiativa în primele minute. Ostergaard şi Neagu le-au readus pe “tigroaice” în avantaj, scor 17-16.

În primele 10 minute ale reprizei ambele formaţii au greşit destul de mult în ofensivă, astfel că echilibrul s-a menţinut pe tabelă, asta şi pentru că CSM Bucureşti şi Metz au jucat agresiv pe faza de atac.

“Tigroaicele” au avut oportunitatea de a se desprinde pe tabelă, având două goluri şi superioritate, dar Metz nu doar că a reuşit să reziste ci să şi egaleze situţia: 20-20 cu un sfert de oră rămas de jucat.

CSM, cădere inexplicabilă! Metz, serie de 6 goluri consecutive

Căderea a continuat şi Metz a profitat de momentele de slăbiciune, reuşind să se desprindă la 22-20, înainte ca Adi Vasile să ceară time-out, după patru goluri consecutive ale franţuzoaicelor.

Pauza n-a schimbat nimic în jocul “tigroaicelor”, care au fost blocate de paradele lui Sako, iar franţuzoaicele s-au dus la 23-20. Inexplicabilă lipsa de reacţie a echipei lui Adi Vasile, care a clacat într-un moment favorabil.

Final de coşmar!

Metz are meritul de a fi profitat de aceste slăbiciuni şi a pus stăpânire pe joc în ultimele minute. Franţuzoaicele s-au desprins la o diferenţă confortabilă de 3-4 goluri cu 10 minute rămase de jucat.

Un merit important pentru această “linişte” îl are şi portarul oaspetelor, Hatadou Sako. A închis poarta în ultimele 10 minute, cu trei parade consecutive.

Metz s-a impus în final cu 27-24 şi are o şansă uriaşă de calificare în Final Four. Pentru CSM Bucureşti, blestemul eliminării în sferturile de finală continuă şi e nevoie de o minune în Franţa pentru a mai spera la o calificare.

ADVERTISEMENT