News

Tentativă de sinucidere, în Vâlcea. Un bărbat de 69 de ani s-a aruncat în Olt. Intervenție dificilă a pompierilor

Intervenție dificilă a pompierilor din Vâlcea, luni, în prima zi a anului. Un bărbat de 69 de ani s-a aruncat în Olt, fiind scos din apă cu mare dificultate.
01.01.2024 | 13:52
Tentativa de sinucidere in Valcea Un barbat de 69 de ani sa aruncat in Olt Interventie dificila a pompierilor
Bărbat de 69 de ani din Vâlcea, scos de pompieri din râul Olt. Bătrânul ar fi încercat să se sinucidă. În ce stare se află. Sursa foto: gazetavalceana.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tentativă de sinucidere în prima zi a noului an, în Vâlcea. Un bărbat de 69 de ani s-a aruncat în râul Olt. După o intervenție extrem de dificilă a pompierilor, victima fost scoasă și transportată la spital.

Bărbat de 69 de ani din Vâlcea, scos de pompieri din râul Olt. Bătrânul ar fi încercat să se sinucidă. În ce stare se află

Din informațiile oferite de autorități, aflăm că evenimentul s-a produs în prima parte a zilei de luni, 1 ianuarie. Atunci, pompierii din Vâlcea au intervenit pentru salvarea unui bărbat căzut în râul Olt.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în amonte de barajul din zona Nord. Intervenția la fața locului a fost una extrem de dificilă. Salvatorii nu s-au putut apropia cu bărcile, fiind folosite echipamente din dotarea autospecialelor.

Publicația locală Gazeta Vâlceană notează că bărbatul s-ar fi aruncat în zona Barajului Nord din municipiul Râmnicu Vâlcea. Victima, de 69 de ani, este din localitatea Nicolae Bălcescu.

ADVERTISEMENT

Pompierii au depus eforturi imense pentru a-l salva, iar în final acțiunea a avut succes. Într-o primă fază, din cauza impactului și a apei extrem de reci, bătrânul intrase în stop cardio respirator. După ce l-au scos din apă, salvatorii au reușit să-l resusciteze și să-l transporte la UPU Vâlcea.

Pompierii militari vâlceni au intervenit, cu puțin timp în urmă, cu 2 autospeciale de intervenție și o barcă, pentru salvarea unei persoane căzută in râul Olt.

ADVERTISEMENT

La locul evenimentului a fost direcționată și o ambulanță SAJ, cu medic. Persoana a fost extrasă cu celeritate de către echipajele de salvatori și predată echipajului SAJ care a aplicat manevre de resuscitare.

Intervenția s-a desfășurat în condiții foarte dificile și riscante, deoarece nu s-a putut ajunge cu barcă, pompierii fiind nevoiți să improvizeze și să salveze persoana din apa foarte rece cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialelor.

ADVERTISEMENT

Persoana a început să prezinte funcții vitale și a fost transportată la UPU Vâlcea de către echipajul SAJ”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

ADVERTISEMENT