News

Tentativă de suicid la metrou. Circulația trenurilor între stațiile Eroilor – Orizont, afectată. Anunțul poliției. Update

O nouă tentativă de suicid la metrou, în București. Circulația trenurilor între staţiile Eroilor - Orizont a fost afectată serios.
05.02.2024 | 10:39
Tentativa de suicid la metrou Circulatia trenurilor intre statiile Eroilor  Orizont afectata Anuntul politiei Update
Tentativă de suicid la metrou, în București: o persoană a fost scoasă de pe șine. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-02-2024
08:46

Poliția Capitalei, reacție după incidentul de la metrou

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a avut o primă reacție după incidentul de la metrou. Polițiștii spun că persoana care s-ar fi aruncat în fața trenului este un bărbat de 46 de ani.

Scos în viață de pe șine, individul a primit ajutor medical la fața locului. Ulterior, el a fost transportat la un spital pentru îngrijiri de specialitate.

În această dimineață, 5 februarie 2024, în jurul orei 08.30, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o stație de metrou, din Sectorul 6, o persoană s-ar fi aruncat în fața trenului, în timp ce acesta intra în stație.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Metrou, fiind identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 46 de ani. De asemenea, un echipaj de prim ajutor i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la un spital pentru îngrijiri de specialitate. Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, anunță DGPMB.

Bucureștenii care circulă cu garniturile de metrou au avut parte de un debut de săptămână extrem de complicat și de aglomerat. O nouă tentativă de suicid a fost raportată în subteran.

Tentativă de suicid la metrou, în București: o persoană a fost scoasă de pe șine

Luni, 5 februarie, încă de la primele ore ale dimineții, traficul trenurilor a fost perturbat între stațiile Eroilor și Orizont după ce o persoană ar fi încercat să se sinucidă.

ADVERTISEMENT

Tentativa de suicid a fost raportată pe magistrala de metrou M5 – Drumul Taberei în staţia Orizont din Capitală. Din fericire, pompierii sosiți rapid la faţa locului au reuşit să scoată în viață persoana căzută pe linie.

Pentru călătorii din zonă au fost momente de panică, dar și de nervi. Aceștia au avut nevoie de răbdare, după ce circulaţia între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1 s-a desfășurat alternativ.

ADVERTISEMENT

Metrorex informează că astăzi, 05.02.2024, în jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid. În acest moment circulația trenurilor a fost reorganizată și se circulă alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1. Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

ADVERTISEMENT

Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor”, a anunțat compania Metrorex. Într-o completare ulterioară a informării, Metrorex anunță că circulația a fost reluată în condiții normale începând cu ora 08:47.

Ultima tentativă de suicid la metrou, raportată în noiembrie 2023

De-a lungul anului 2023, mai multe astfel de tentative de suicid au avut loc în subteran. În cea mai recentă, de pe 12 noiembrie, un tânăr de 24 de ani a încercat să-şi pună capăt zilelor. El s-a aruncat în faţa metroului la staţia Tineretului.

ADVERTISEMENT

În staţia de metrou Tineretului, în sensul de mers spre Eroii Revoluţiei, un călător a căzut în calea de rulare, posibilă tentativă de suicid. În acest moment, circulaţia trenurilor a fost reorganizată în sistem pendulă între staţiile Piaţa Unirii 2 şi Constantin Brâncoveanu”, a transmis atunci Metrorex, într-un comunicat.

Reprezentanții Metrorex au anunţat SMURD pentru intervenție. Tânărul a fost scos rapid de pe calea de rulare. I s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT