Life

Teo Peter ar fi împlinit 68 de ani. Ce s-a întâmplat cu americanul care l-a ucis

Teo Peter, basistul formației Compact, ar fi împlinit 68 de ani dacă nu ar fi pierit tragic într-un accident de mașină, după ce un pușcaș marin american nu a acordat prioritate în trafic.
11.04.2022 | 07:13
Teo Peter ar fi implinit 68 de ani Ce sa intamplat cu americanul care la ucis
Teo Peter și-ar fi aniversat ziua de naștere pe 11 aprilie. Ce face acum criminalul artistului. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu circa 18 ani, muzicianul înceta din viață la vârsta de doar 50 de ani. Teo Peter se întorcea acasă după ce fusese la festivalul Rock In My Heart, de la Sala Polivalentă. Evenimentul fusese organizat chiar de el.

Teo Peter și-ar fi aniversat ziua de naștere pe 11 aprilie. Ce face acum criminalul artistului

Cântăreţul se afla într-un taxi care circula pe Bulevardul Dacia din București, când la intrarea în intersecţia cu strada Polonă, o mașină condusă de un pușcaș marin de origine americană, pe numele său Chris Vangoethem, i-a lovit. Acesta era sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Înainte de producerea accidentului care avea să-i fie fatal, basistul de la Compact fusese în mașină alături de prietenul său, Berti Barbera, care a coborât primul din mașină. Se întâmpla într-o dimineață de sâmbătă.

Cine a fost Teo Peter

Teo Peter a devenit cunoscut datorită formației Compact pe care a fondat-o alături de amicul său, Costi Cărămășan pe care-l știa încă din copilărie. Trupa a luat naștere în 1977. Înainte a făcut parte din Break Group.

ADVERTISEMENT

Născut pe 11 aprilie 1954, în Cluj-Napoca, regretatul artist a făcut parte din trupa care avea să lanseze foarte multe piese de suflet. Formula inițială a fost de șase membri, găsiți de fondatori, și anume: Cornel Moldovan, Marius Luca, Balacs Laszlo și Pascal Goelot.

Ulterior, în toamna lui 1981 Teo Peter și Costi Cămărășan rămân singuri în formație, dar au norocul să-i cunoască la Mediaș pe Paul Ciuci și Aurel Vasilescu, în cadrul unui turneu. Aici au obținut Marele Premiu Perpetuum Vox Transilvania.

ADVERTISEMENT

Formula formată din cei patru artiști a rămas în picioare până în 1988. Trupa a scos pe piață numeroase hite-uri, printre care se numără: Fata din vis, Mă voi întoarce, Când mă gândesc la tine sau Jocul ielelor.

Cum a murit Teo Peter

Basistul trupei Compact a murit fulgerător în urmă cu 18 ani, într-un accident tragic de mașină în timp ce se îndrepta spre casă. Christopher Van Goethem, un pușcaș marin, aflat în țara noastră, este cel care se face vinovat de moartea artistului.

ADVERTISEMENT

Din păcate, impactul a fost atât de puternic încât Teo Peter a murit pe loc. Șoferul taxiului în care se afla cântărețul a scăpat, însă a suferit traumatisme severe la nivelul feței. Americanul avea să fie scos din țară, fără să fie pus sub acuzare în România.

La numai câteva ore de la incident, pușcașul marin american, care beneficia de imunitate diplomatică, era îmbarcat într-un avion şi dus în Statele Unite ale Americii, unde a primit o mustrare scrisă pentru fapta sa.

Ce s-a întâmplat cu ucigaşul lui Teo Peter

La aproximativ două săptămâni de la accidentul rutier Chris Vangoethem era dus la Curtea Marțială a statului Virginia, care a decis că este nevinovat pentru acuzația de omor prin neglijență. Pușcașul marin avea să fie acuzat pentru adulter pentru că se afla în mașină cu amanta.

Decizia judecătorilor s-a bazat pe faptul că raportul trimis de echipa de investigatori ajunsă la București a remarcat „semaforizarea defectuoasă a intersecției”. La momentul șoferul taxiului care l-a preluat pe Teo Peter nu a fost citat în dosar.

Dacă acuzaţia de ucidere din culpă ar fi fost acceptată de juraţi, atunci americanul ar fi riscat o pedeapsă de până la zece ani de închisoare și ar fi pierdut gradul militar. În plus, ar fi fost obligat să plătească despăgubiri familiei lui Teo Peter.

„Instanţele militare americane n-au văzut ce-au văzut 22 de milioane de români. Dincolo de faptul că e o hotărâre care nu corespunde cu ceea ce s-a întâmplat în România, am putea s-o interpretăm şi ca pe dispreţ, şi acest lucru nu-l voi tolera”, a declarat la vremea respectivă fostul președinte Traian Băsescu.

Pușcașul marin avea să primească numai o scrisoare de mustrare, fiind găsit vinovat de declarații oficiale false în fața anchetatorilor. În plan personal, ucigașul lui Teo Peter a divorțat de soția sa, care i-a luat și cei doi copii.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde