News

Teoria halucinantă despre cauza incendiului de la pensiune. Institutul Naţional de Criminalistică trimite o echipă

Unul dintre apropiații patronului pensiunii prahovene care a ars a lansat o teorie șocantă. O echipă de criminaliști va merge la fața locului
26.12.2023 | 14:04
Teoria halucinanta despre cauza incendiului de la pensiune Institutul National de Criminalistica trimite o echipa
Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze Sursa foto: Facebook ISU Prahova
ADVERTISEMENT

Un apropiat al familiei care deține pensiunea Ferma Dacilor susține că incendiul ar fi pornit după un conflict între doi soți cazați la pensiune. Bărbatul ar fi pus focul după ce și-ar fi bătut soția.

Teoria halucinantă despre cauza incendiului de la pensiune

”Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta… A umplut-o de sânge pe soție.

ADVERTISEMENT

Și el, de nervi, s-a apucat… s-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie undeva acolo, a pus foc. A plecat, ei dormeau că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața. Toată lumea dormea”, a declarat un bărbat, apropiat al familiei patronilor pensiunii Ferma Dacilor din Prahova pentru Antena 3 CNN.

Cea de-a doua posibilă cauză a dezastrului, și cea mai pertinentă spun surse judiciare, este o defecțiune a centralei pe lemne. Focul a izbucnit la mansarda pensiunii și apoi s-a extins rapid la întreaga clădire construită aproape în totalitate din lemn, scrie Ziarul Incomod.

ADVERTISEMENT

Jarul aprins din vatra grătarului situat în imediata apropiere a imobilului unde funcționează restaurantul este cea de-a treia variantă posibilă care ar fi putut genera un asemenea incendiu.

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor.

ADVERTISEMENT

Institutul de Criminalistică anunță o anchetă

“Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a informat IGPR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz. Anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident, relatează surse judiciare, citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Incendiul nu a fost încă lichidat, astfel că deocamdată nu se pot face cercetări la faţa locului, precizează sursele indicate.

Potrivit ISU Prahova, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o “verificare pe fond”, fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

“La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu”, arată ISU Prahova.

ADVERTISEMENT
Tags: