News

Teribilism cu consecințe tragice. Doi tineri morți după o cursă ilegală cu motociclete enduro

Doi tineri de 19 ani din județul Brașov au murit după ce s-au ciocnit în timp ce conduceau motociclete enduro. Niciunul nu avea permis
22.09.2023 | 18:10
Teribilism cu consecinte tragice Doi tineri morti dupa o cursa ilegala cu motociclete enduro
În urma accidentului, doi tineri de 19 ani au murit Sursa foto: IPJ Brașov via NewsBv.ro
ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost sesizați de producerea accidentului printr-un apel la numărul unic de urgență 112. Anchetatorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări.

Doi tineri morți după o cursă ilegală cu motociclete enduro

Apelul a venit în jurul orei 01.40, au informat reprezentanții IPJ Brașov. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de membrii echipajului de intervenție, cei doi tineri nu au putut fi salvați.

ADVERTISEMENT

”La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 01.40 dimineața, Poliția Brașov a fost sesizată printr-un apel de urgență cu privire la faptul că două motociclete au fost implicate într-un eveniment rutier, produs în localitatea Holbav, din județul Brașov, iar conducătorii acestora se află în stare de inconștiență.

Imediat după sesizare, echipaje de intervenție s-au deplasat în zona indicată și au constatat că, pe o cale de acces neamenajată circulației rutiere, se află două motociclete de tip enduro răsturnate, iar lângă acestea erau doi tineri care prezentau leziuni corporale, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Din primele date obținute după efectuarea cercetărilor la fața locului, a reieșit că cei doi  tineri, de 19 ani, ambii din localitatea Holbav, ar fi plecat cu motociclete de la o proprietate din apropiere, iar în timpul conducerii pe un drum de pământ, vehicule s-au ciocnit frontal, impact care a dus la decesul celor implicați”, a informat IPJ Brașov.

Tinerii nu purtau echipament de protecție

Niciunul dintre cei doi tineri nu purta echipament de protecție și nici nu avea permis. Anchetatorii mai precizează că motocicletele nu erau echipate pentru circulația pe tip de noapte.

ADVERTISEMENT

”Examinarea efectuată la fața locului a indicat că cei doi conducători ai motocicletelor nu purtau echipamente de protecție pentru acest tip de deplasare, nu aveau pe cap cască de protecție, iar vehiculele nu erau destinate deplasării pe tip de noapte, întrucât nu erau construite cu sistem de iluminare, acestea nefiind destinate circulației pe drumurile publice.

De asemenea, interogările efectuate în bazele de date au arătat că cei doi tineri decedați în urma coliziunii nu erau posesori de permis de conducere”, se mai arată în informarea transmisă de IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, anchetatorii urmând a stabili ”toate aspectele și circumstanțele care au dus la producerea accidentului, ancheta efectuându-se sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești”.

ADVERTISEMENT
Tags: