News

Tesla lansează o nouă variantă pentru Model Y. Prețul de pornire rămâne același

Producătorul american de automobile Tesla a lansat o variantă nouă pentru Model Y, care va fi disponibilă pe piața chineză.
01.10.2023 | 14:10
Tesla lanseaza o noua varianta pentru Model Y Pretul de pornire ramane acelasi
Tesla Model Y va fi îmbunătățit pentru piața chineză/ Sursă foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

În China va fi disponibil automobilul Tesla Model Y într-o variantă îmbunătățită, cu modificări atât la exteriorul, cât și în interiorul mașinii, scrie Adevărul. Upgradarea survine la o lună după ce producătorul american a anunțat și o restilizare pentru Model 3, cu o autonomie mai mare, produs tot la fabrica din Shanghai.

Noul Tesla Model Y, cel mai bine vândut produs al companiei, va fi disponibil la același preț de pornire, de 263.900 yuani, echivalentul a 36.146 dolari. Principala îmbunătățire este legată de timpii de accelerare mai bun, de 5,9 secunde de la 0 la 100 km/h.

ADVERTISEMENT

La exterior, jantele sale Gemini de bază sunt acum vopsite în negru, ceea ce ar da un plus de eleganță automobilului. La interiorul mașinii, va fi introdusă o iluminare ambientală sub forma unei benzi LED care se întinde pe planșa de bord. De asemenea, s-a renunțat la garnitura din lemn de pe tabloul de bord al Model Y cu interior negru.

Prin actualizarea acestui produs lansat de Tesla China, se dorește menținerea în viitorul apropiat a vânzărilor la cel mai de succes crossover integral electric. Odată cu apariția Model 3 Highland, Model Y părea să aibă un design puțin îmbătrânit, iar prin noua actualizare se dorește menținere atractivității sale pentru cumpărători.

ADVERTISEMENT

Rapoartele anterioare ale companiei lui Elon Musk menționa „Project Jupiter” ca o actualizare majoră pentru modelele aflate deja în fabricație.  Deși așteptările pieței față de Project Jupiter sunt mari, până acum detaliile concrete anunțate sunt puține.

Se pare că este vorba de implementarea modificărilor interioare și exterioare ale Model 3 Highland pe Model Y. Însă actualizarea minoră anunțată duminică pare să fie doar o etapă de tranziție între actuala generație Model Y și Project Juniper.

ADVERTISEMENT

În același timp, Tesla are un concurent puternic pe piața din China, fiind vorba de producătorul autohton BYD, care se află în plină dezvoltare și se pregătește să intre pe piața vechiului continent. Constructorul auto asiatic a avut un an record în 2022, mărindu-și de cinci ori profitul, datorită cererii foarte puternice.

În lunile următoare, producătorul din Shenzhen își va extinde gama pentru a oferi în total cinci mașini 100% electrice în Europa, care ar urma să fie produse tot pe bătrânul continent, ceea ce ar putea afecta vânzările unor companii precum Renault, Stellantis, Volkswagen și alți jucători istorici din sector. Producătorul chinez este cel mai mare fabricant de hibrizi plug-in din lume.

ADVERTISEMENT

De asemenea, BYD este pe locul II în ce privește producția de mașini 100% electrice, după Tesla. Doar în anul 2022, grupul din Shenzhen a livrat 1,86 milioane de automobile hibride plug-in și electrice, performanță la care a ajuns după numai 20 de ani în industria automobilelor.

ADVERTISEMENT