Life

Test de inteligență doar pentru genii. Ai câteva secunde să găsești răspunsul corect

Acest test de inteligență este doar pentru genii. Ai câteva secunde la dispoziție să găsești răspunsul corect. Nu e așa de simplu pe cât pare.
24.10.2023 | 09:11
Test de inteligenta doar pentru genii Ai cateva secunde sa gasesti raspunsul corect
Test de inteligență doar pentru genii. Sursă foto: Spynews
ADVERTISEMENT

Acest test de inteligență este doar pentru genii. Ai câteva secunde la dispoziție să găsești răspunsul corect. Poate părea ușor la prima vedere, însă în realitate, rezultatul e dificil de descifrat.

Test de inteligență doar pentru genii

Dacă și tu adori testele de inteligență, atunci trebuie neapărat să accepți această provocare. Vei avea nevoie de concentrare pentru acest test de inteligență, dar și de atenție sporită.

ADVERTISEMENT

Dacă reușești să găsești răspunsul corect în doar câteva secunde, atunci ești un geniu. Nu te lăsa însă păcălit de aparențe. Dacă la prima vedere poate părea ușor, vei avea nevoie de concentrare.

Menționăm că testele de inteligență sunt utilizate în special de psihologi, dar și de alți specialiști. Acestea ne pot da un rezultat când vine vorba de nivelul IQ pe care un individ îl are.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă sunt efectuate regulat, testele de inteligență ne pot stimula memoria. De asemenea, ne pot face să fim mai creativi și reprezintă un antrenament perfect pentru o minte sănătoasă.

Cum calculezi răspunsul corect

Acest test de inteligență este unul din sfera matematicii. Tu ai găsit răspunsul corect? Dacă nu, atunci ți-l spunem noi. Rezultatul corect la acest test de inteligență este 16. Iar dacă încă ești pe gânduri, îți și explicăm de ce.

ADVERTISEMENT

Pentru o rezolvare ușoară se folosește litera a pentru pantofi, litera b pentru tigru și litera c pentru fluier. Iar prima ecuație arată că a + a +a = 30 => 3a = 30 => a = 10. Astfel că, valoare unui pantof este 10.

De cealaltă parte, la cea de a doua ecuație avem a+b+b=20 => 10 + 2b = 20 => 2b = 10 => b = 5, deci valoarea unui tigru este de 5. La cea de a treia ecuație avem b+ 2c + 2c= 13. De ce există 2c? Există două fluierele unul lângă celălalt.

ADVERTISEMENT

Mai departe, => 5 + 4c = 13 => 4c = 8 => c = 2. Odată ce înlocuiești valorile pentru a, b și c, ecuația este și mai simplă. Totuși, acest test de inteligență, cum spuneam mai sus, te poate induce în eroare

Dacă vei calcula a+b x c, adică 10 + 5 x 2, vei crede că răspunsul corect este 20. Există însă o capcană. Mai exact, ecuația finală ar trebui schimbată în a + (b – c)  x c. Introdu numerele, adică 10 + (5 – 2) x 2 și parcurge ecuația. Formula este 10 + (3) x 2, urmată de 10 + 6. Prin urmare, răspunsul este 16.

ADVERTISEMENT