Life

Testul de inteligenţă care îţi arată dacă eşti un geniu. Trebuie să răspunzi în 11 secunde la o singură întrebare

Testul de inteligență pe care numai geniile îl pot rezolva în câteva secunde. Trebuie să răspunzi la o singură întrebare.
19.10.2023 | 14:32
Testul de inteligenta care iti arata daca esti un geniu Trebuie sa raspunzi in 11 secunde la o singura intrebare
Testul de inteligență pe care geniile îl rezolvă în câteva secunde. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ești un geniu dacă poți rezolva acest test de inteligență în numai 11 secunde. Tot ce trebuie să faci este să ghicești greutatea tuturor animalelor. Testează-te și vezi dacă reușești fără să trișezi și să consulți soluția.

Testul de inteligență pe care geniile îl rezolvă în 11 secunde

Testele de inteligență sunt un mod perfect prin care oamenii își pot spori concentrarea, atenția și își pun mintea la contribuție. Internetul este plin de astfel de provocări, iar cerințele lor variază.

ADVERTISEMENT

Unele pot cere găsirea unui obiect ascuns, spargerea unui cod sau identificarea unei nereguli dintr-o imagine. Rezolvate regulat, astfel de teste de inteligență ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier.

În acest test de inteligență, este o vorba despre o întrebare căreia trebuie să-o oferi răspunsul în numai 11 secunde. Geniile reușesc, însă este nevoie de multă concentrare și de o minte foarte ageră.

ADVERTISEMENT

În imaginea de mai jos sunt prezentate trei animale, un câine, o pisică și un șoarece. Acestea sunt grupate în mai multe moduri, astfel încât să aibă un anumit număr de kilograme.

Ce trebuie determinat este cât cântărește fiecare dintre cele trei animăluțe individual, precum și care este greutatea lor totală. Poți face asta în numai câteva secunde? Te poți cronometra în timp ce rezolvi testul de inteligență.

ADVERTISEMENT
test de inteligență câine pisiciă șoarece
Cât cântăreșâte fiecare animal?
Sursa foto: YouTube

Care este soluția

Timpul a expirat! Acum, dacă ai calculat, te poți verifica după soluția de mai jos. Atenție! Nu trișa, pentru că astfel nu vei avea niciun beneficiu de pe urma acestui test de inteligență.

Astfel, dacă: șoarece+câine= 20 kg, câine +pisică = 24 kg și pisica + șoarece = 10 kg, atunci adunând toate valorile rezultă că: câine + șoarece + câine + pisică = 20 +24, adică 2 câini + șoarece + pisică = 44.

ADVERTISEMENT

Dar pentru că deja știm că șoarece+pisică= 10, rezultă că 2 câini=44-10= 34. Astfel, un câine cântărește 17 kg. Înlocuind valoarea în ecuații, rezultă că șoarecele are 3 kg, iar pisica 7. Greutatea lor totală este de 27 de kilograme, aceasta fiind și soluția pentru testul de inteligență.

ADVERTISEMENT
Tags: