News

Testare la nivel naţional pentru COVID-19, anunțată de Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății spune data la care va începe campania

10.05.2020 | 21:59
Testare la nivel national pentru COVID19 anuntata de Nelu Tataru Ministrul Sanatatii spune data la care va incepe campania
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru anunță că va începe o campanie de testare la nivel național pentru COVID-19, cu scopul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei.

Testare la nivel naţional pentru COVID-19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, duminică, faptul că va demara o campanie de testare la nivel național pentru COVID-19, ce va avea scopul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Ministrul spune că testarea românilor se va face prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică și se urmărește cu această ocazie și răspândirea virusului, la trei luni de la debutul epimediei de coronavirus în România.

“Noi avem o testare pe care o facem, prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populaţiei, cât şi a evoluţiei ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS şi o facem la trei luni”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a precizat că această campanie de testare a românilor pentru coronavirus va începe după data de 1 iunie.

Cum vor fi făcute testele

“Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm.

ADVERTISEMENT

Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puţine decât în timpul săptămânii”, a mai spus  Nelu Tătaru.

Ministrul spune că va fi făcută o evaluare la nivel național,  în funcţie de numărul de cazuri care va fi la momentul respectiv, iar bugetul va depinde de modul cum vor fi realizate testele, respectiv dacă acestea vor fi serologice sau moleculare.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a anunțat că aceste testele pentru COVID-19 vor fi făcute şi în funcţie de zone, unele cu focar mai mare şi altele cu focar mai mic.

Totodată, ministrul a precizat că în cadrul campaniei vor fi testați oamenii în mod voluntar.

 

ADVERTISEMENT