Fotbal international

Thierry Henry, antrenorul lui Salah? ”Negociem cu agentul lui”

01.08.2018 | 08:55
Thierry Henry antrenorul lui Salah Negociem cu agentul lui

Fostul internațional francez Thierry Henry, care a anunțat că va pleca din funcția de secund la echipa națională a Belgiei, ar putea deveni în curând antrenorul superstarului Mohamed Salah. Conform cotidianului britanic The Sun, fostul atacant este dorit la prima reprezentativă a Egiptului.

”Ne-am întâlnit deja cu reprezentantul lui Thierry Henry la Londra şi ne-a transmis că aşteaptă proiectul Federaţiei Egiptene de Fotbal. Ulterior, vom discuta şi despre detaliile contractuale”, a declarat agentul Nader El-Sayed.

Thierry Henry a plecat de la Sky Sports pentru a-l antrena pe Salah

Thierry Henry, dacă va accepta propunerea Federației Egiptene de Fotbal de a antrena reprezentativa condusă din teren de Mohamed Salah, îl va înlocui în funcție pe argentinianul Hector Raul Cuper, demis după dezastrul de la Campionatul Mondial din Rusia. Federația Egipteană de Fotbal a luat această decizie la 24 de ore după ce Egiptul a fost învinsă de Arabia Saudită cu 2-1, în ultima etapă a turneului final, încheind Grupa A pe ultima poziție, fără niciun punct. Reprezentativa Egiptului a pierdut toate partide disputate la Campionatul Mondial, 1-0 cu Uruguay 3-1 cu Rusia, şi 2-1 cu Arabia Saudită.

Fostul internațional francez Thierry Henry ar putea deveni în curând antrenorul superstarului Mohamed Salah la echipa națională a Egiptului
Fostul internațional francez Thierry Henry ar putea deveni în curând antrenorul superstarului Mohamed Salah la echipa națională a Egiptului

Fostul internațional francez în vârstă de 40 de ani a jucat timp de opt sezoane la Arsenal Londra și este un cunoscător al fotbalului englez. Pe lângă Mohamed Salah de la FC Liverpool, el va mai putea pregăti câțiva internaționali egipteni care evoluează în Anglia: Mohamed Elneny de la Arsenal Londra, Ramadan Sohbi de la Huddersfield, Ahmed Elmohamady de la Aston Villa, Ahmed Hegazy de la West Bromwich Albion și Sam Morsy de la Wigan Athletic.

În urmă cu zece zile, presa engleză anunța că Thierry Henry este foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu formația Aston Villa, care a ratat promovarea în Premier League după ce a fost învinsă în finala barajului de Fulham. Clubul din Birmingham a fost preluat de cel mai bogat egiptean Nassef Sawiris, care are o avere estimată la 6 miliarde de euro. Acesta și-l dorește pe fostul atacant francez în locul actualului tehnician Steve Bruce.

Pentru a-l antrena pe Salah, Thierry Henry şi-a anunţat plecarea de la televiziunea Sky Sports. Francezul a colaborat preţ de trei ani de zile cu trustul media care l-ar fi dorit în continuare pe fostul atacant. Nu mai puţin de 11 milioane de euro i-au propus şefii de la Sky Sports lui Thierry Henry pentru ca acesta să-şi pună semnătura pe un nou contract. Cu toate acestea, fostul atacant francez a spus pas deoarece vrea să se dedice antrenoratului.

De remarcat că în timpul Campionatului Mondial din Rusia, fostul atacant a avut rolul de antrenor secund pentru naţionala Belgiei, selecţionată care a reuşit să câştige la finalul competiţiei medaliile de bronz, bifând totodată cea mai bună prezenţă din istorie. Mai mult de atât, omul care deţine recordul de golgheter all time al naţionalei Franţei, Thierry Henry, a fost nevoit pe perioada competiţiei şă-şi înfrunte chiar conaţionalii. Cocoşii galici” s-au impus, scor 1-0, prin golul marcat de Samuel Umtiti.