News

Tichete sociale pentru pensionari. Când aduce poştaşul banii. Actele de care ai nevoie neapărat

Tichete sociale pentru pensionari. Sărbătorile de iarnă vin cu un ajutor financiar pentru o categorie de cetățeni din România.
19.12.2023 | 09:36
Tichete sociale pentru pensionari Cand aduce postasul banii Actele de care ai nevoie neaparat
Tichete sociale pentru pensionari. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ newsbv.ro
ADVERTISEMENT

Tichete sociale pentru pensionari. Sărbătorile de iarnă vin cu cheltuieli suplimentare pentru toți românii, iar pentru unii reprezintă chiar o povară. De exemplu, pensionarii cu venituri modeste se numără printre aceștia.

Tichete sociale pentru vârstnicii din România

Așa cum s-a întâmplat și în alți ani, primăriile din mai multe localități au decis ca și în 2023 să acorde un ajutor financiar vârstnicilor. De exemplu, primăria comunei Corbu din județul Constanța va acorda tichete sociale.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt în valoare de 100 de lei și vor ajunge la seniorii ale căror venituri din pensie, la momentul depunerii cererii, sunt de până la 1.450 de lei. De asemenea, aceleași tichete sociale sunt acordate și persoanelor cu handicap accentuat, grav, grav cu asistent personal și titularilor de ajutor social.

Și pensionarii din Brașov cu venituri mici vor primi un ajutor financiar de 200 de lei, cu ocazia sosirii sărbătorilor de iarnă. Tichetele sociale sunt acordate prin campania „Dar din suflet pentru seniori”, desfășurată de Direcția de Asistență Socială.

ADVERTISEMENT

Ajutorul financiar a început să fie livrat, deja, începând cu data de 20 noiembrie. Poștașul va aduce banii beneficiarilor care încă nu i-au primit până la data de 22 decembrie. Tichetele vor putea fi folosite pentru cumpărarea produselor alimentare.

Ce condiții au de respectat beneficiarii

Cei care solicită acest sprijin trebuie să aibă domiciliul în municipiul Brașov. Ei trebuie să aibă venituri de până la 1.700 de lei pe lună și să nu figureze cu datorii la bugetul local. Vârsta minimă a beneficiarilor este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pensionarii care solicită ajutorul financiar trebuie să depună o cerere. Alături de ea sunt necesare următoarele acte: cartea de identitate și cuponul de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării.

Pensionarii care au beneficiat de tichetele sociale și cu ocazia sărbătorilor pascale nu sunt nevoiți să mai depună cererea. „Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni.

ADVERTISEMENT

Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele”, a transmis viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit Newsbv.ro, cu privire la acordarea bonurilor.

 

ADVERTISEMENT