News

Ei sunt românii care primesc tichete sociale de Paşte. Se dau câte 200 de lei de la primărie pentru pensionari

O parte dintre românii cu venituri mici vor avea parte, de Paște, de tichete sociale în valoare a 200 de lei. Primăria din țară care le acordă.
20.03.2023 | 08:10
Ei sunt romanii care primesc tichete sociale de Paste Se dau cate 200 de lei de la primarie pentru pensionari
Tichete sociale de Paşte. Românii care primesc 200 de lei de la o primărie din țară. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Autoritățile locale de la o primărie din țară au anunțat că, de Paște, vor acorda tichete sociale în valoare de 200 de lei. Suma de bani este destinată categoriilor vulnerabile de persoane, cu venituri modeste.

Tichete sociale de Paşte. Românii care primesc 200 de lei de la o primărie din țară

Masa de Paște a românilor din 2023 va fi una mult mai scumpă față de anii trecuți. Puțini își vor permite un coș plin la cumpărături. În sprijinul cetățenilor cu probleme, o primărie din țară anunță un ajutor în bani cu ocazia sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei luni, Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov a anunțat demararea campaniei “Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. De notat că până pe 13 aprilie 2023, potențialii beneficiari pot depune cererile pentru primirea acestui ajutor, la sediul instituției.

Vor primi acest ajutor persoanele care îndeplinesc o serie de criterii. În primul rând, trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Brașov. Apoi, să aibă venituri de până la 1700 lei/lună, vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31.12.2023 inclusiv. Ei nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din Brașov care îndeplinesc condițiile de eligibilitate trebuie să depună o cerere, însoțită de următoarele documente:

  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.
ADVERTISEMENT

E important de precizat că documentele de identitate și cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât și în copie. Dacă cererea se depune online, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor, informează Brașov.net.

Ce se poate achiziționa cu aceste tichete sociale de 200 de lei

Autoritățile locale mai informează că, începând cu această campanie, de Paște, metodologia de acordare a tichetelor s-a modificat și presupune două etape:

ADVERTISEMENT
  • depunerea cererii însoțită de documentele justificative, fie on line pe adresa dasbv@dasbv.ro, fie la sediul instituției;
  • ridicarea tichetelor electronice de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită) care vor fi alimentate cu ocazia fiecărei campanii sub rezerva menținerii condițiilor care au stat la baza acordării lor.

Acest sprijinul financiar al primăriei Brașov se va acorda sub formă de tichete sociale. Acestea vor fi pe suport electronic, mai exact carduri, și pot fi folosite doar pentru achiziționarea de produse alimentare.

ADVERTISEMENT
Tags: