News

Tigru de la grădina zoologică din New York, infectat cu coronavirus! Este primul animal de la Zoo care a contractat boala de la un om

06.04.2020 | 08:20
Tigru de la gradina zoologica din New York infectat cu coronavirus Este primul animal de la Zoo care a contractat boala de la un om
ADVERTISEMENT

Noul tip de coronavirus se răspândește într-un ritm extrem de agresiv la nivelul întregii lumi, fiind confirmate deja peste un milion de cazuri de îmbolnăvire, dar și 69.400 de decese, potrivit celor mai recente date furnizate de autorități.

Specialiștii avertizează, însă, că răspândirea agentului patogen nu afectează doar oamenii, ci și animalele, inclusiv pe cele de companie.

ADVERTISEMENT

Un tigru de la grădina zoologică din New York, diagnosticat cu coronavirus. Animalul ar fi contractat boala de la om

Un caz de acest gen a fost confirmat la Bronx Zoo din New York, Statele Unite ale Americii, unde un tigru a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Potrivit oamenilor legii, este pentru prima dată când un animal contractează boala de la unul dintre oamenii cu care intră în contact.

Mai mult, angajatul grădinii zoologice confirmat cu noul tip de virus este asimptomatic, ceea ce înseamnă că poate răspândi boala pentru cel puțin 24 de zile, potrivit ultimelor studii realizate de cercetători din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Nadia, tigrul malaezian în vârstă de 4 ani a început să prezinte simptome specifice acestei maladii în data de 27 martie. Din fericire, starea sa de sănătate este bună, iar medicii se așteaptă să se recupereze în foarte scurt timp.

Acest caz ridică noi semne de întrebare privind răspândirea virusului

Nu-mi vine să cred. Mi se pare imposibil”, a reacționat managerul Jim Breheny în momentul în care a aflat că tigrul a contractat coronavirusul de la un angajat al grădinii zoologice. Bărbatul speră ca această descoperire să contribuie la conceperea cât mai rapidă a unui vaccin care să poată pune capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT

Orice informație pe care o obținem despre modul de transmitere a acestei boli, precum și reacțiile diferitelor specii de animale, reprezintă un pas înainte în lupta pe care o ducem cu toții. Sperăm ca descoperirea noastră să ne aducă mai aproape de sfârșitul pandemiei”, a mai spus Breheny.

Cazul tigrului Nadia ridică, însă, un nou semn de întrebare în privința modului în care se poate transmite agentul patogen. Potrivit autorităților de peste ocean, nu există dovezi cum că animalele de companie ar putea infecta stăpânii cu care intră în contact.

ADVERTISEMENT

În prezent, nu există nicio dovadă că animalele pot răspândi virusul la oameni sau că pot fi o sursă a infecției în SUA “, a explicat dr. Jane Rooney, medic veterinar și Oficial al Departamentului de Agricultură din Statele Unite.

ADVERTISEMENT