Life

Tik-Tok ar putea fi interzis în UE. Care este motivul și cum ar putea fi evitată situația

Tik-Tok ar putea fi interzis în Uniunea Europeană, chiar din acest an. Care este cauza care ar duce la această situație?
20.01.2023 | 21:11
TikTok ar putea fi interzis in UE Care este motivul si cum ar putea fi evitata situatia
Ce i-a cerut un comisar european șefului companiei Tik-Tok. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Veste neplăcută pentru utilizatorii Tik-Tok. Platforma riscă să fie interzisă în Uniunea Europeană, a anunțat un comisar european. Care este motivul?

De ce riscă Tik-Tok să nu mai poată fi folosit de către țările UE

Mai exact, comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, i-a transmis șefului Tik-Tok să accelereze eforturile ca aplicația să respecte legislația UE. Acesta are ca termen luna septembrie a lui 2023.

ADVERTISEMENT

Oficialul european i-a spus cele menționate directorului companiei chineze printr-un apel video, așa cum relatează publicația internațională, Reuters.

”Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei (…) Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea.

ADVERTISEMENT

Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, i-a comunicat Thierry Breton lui Caroline Greer, director de politici publice la Tik-Tok.

Ce răspuns vine din partea Tik-Tok

Caroline Greer a reacționat și a spus că va respecta DSA și legislația întreagă a Uniunii Europene, printre care regulile GDP și Codul de bune practici referitor la dezinformare.

ADVERTISEMENT

”Siguranţa utilizatorilor noştri este extrem de importantă”, a reacționat director de politici publice al Tik-Tok.

Tik-Tok, nociv pentru utilizatori?

Totul are loc după ce s-a observat că platforma Tik-Tok permite prea ușor accesul la unele informații nocive, inclusiv adolescenților. De asemenea, s-au sesizat și multe dezinformări de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Dacă Tik-Tok s-ar interzice în România, ar fi o pierdere mare pentru mulți utilizatori de la noi, deoarece este o sursă de venit destul de consistentă. Conform statisticilor actuale, peste 5 milioane de români ar folosi în momentul de față aplicația înființată de chinezi.

În 2020, Tik-Tok s-a numărat printre cele mai descărcate rețele de socializare din țară, mai mult și decât  Facebookul.

ADVERTISEMENT