News
notix pixel id

TIR din România, implicat într-un tragic accident în Ungaria: 3 morți și 13 răniți 

Un TIR din România a fost implicat într-un accident grav în Ungaria, soldat cu 3 morți și 13 răniți.
08.06.2021 | 09:14
TIR din România, implicat într-un tragic accident în Ungaria: 3 morți și 13 răniți 
TIR din România, implicat într-un tragic accident în Ungaria: 3 morți și 13 răniți. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un accident grav a avut loc, vineri după-amiază, între localitățile Abony și Szolnok din Ungaria. Un TIR din România a intrat în coliziune cu un microbuz în care se aflau 14 pasageri.

Din informațiile oferite de presa maghiară, tragicul eveniment rutier s-a soldat cu 3 morți și 13 persoane rănite, dintre care două aflate în stare extrem de gravă.

Accident grav în Ungaria: 3 morți și 13 răniți. Un TIR din România și un microbuz, coliziune frontală

Potrivit publicației Szoljon, șoferul TIR-ului înmatriculat în România, care se deplasa de la Budapesta în direcția Debrecen, a trecut pe cealaltă bandă dintr-un motiv necunoscut și s-a ciocnit cu microbuzul din lateral.

ADVERTISEMENT

În microbuz se aflau 14 persoane, angajați ai unei cunoscute companii de curierat. În momentul impactului, mai mulți pasageri au fost aruncați din vehicul, iar trei au murit în urma accidentului. După impact, autovehiculul românesc a căzut aproape 20 de metri în gol.

Mai multe persoane au fost scoase dintre fiarele vehiculelor cu răni grave și ușoare și transportate ulterior la unitățile medicale din zonă.

ADVERTISEMENT

La fața locului a ajuns și un elicopter de salvare. Șoferul camionului din România a fost, de asemenea, transportat la spital.

Accident grav în Ungaria: 3 morți și 13 răniți. Sursa foto: szoljon.hu

Care a fost cauza accidentului din Ungaria

Din spusele martorilor, accidentul a avut loc după ce camionul ar fi intrat cu o roată într-o groapă imensă, care a dus la răsturnarea sa, provocând apoi accidentul tragic.

ADVERTISEMENT
Accident grav în Ungaria: 3 morți și 13 răniți. Sursa foto: szoljon.hu

Levente Bálint, ofițerul de presă al poliției județene, a declarat că autotrenul care a provocat accidentul avea numere de înmatriculare românești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului de gestionare a dezastrelor din zona maghiară, Adam Nemeth, două persoane călătoreau în camion, ceea ce face ca în total 16 persoane să fie implicate în accident, pe lângă cele din microbuz.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de opt ambulanțe și două elicoptere de salvare au ajuns la fața locului, iar răniții au fost transportați la Budapesta, Szolnok și Kecskemet.

Imediat după producerea accidentului, pompierii profesioniști din Szolnok au ajuns la fața locului cu mai multe forțe. Aceștia au început operațiunile de salvare tehnică sub conducerea Serviciului de operațiuni pentru gestionarea dezastrelor. Restricțiile de trafic au fost impuse rapid pe secțiunea de drum afectată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri