Life

Titi Aur trage un semnal de alarmă. Care sunt cei mai periculoși șoferi. ”Te înjură și te iau la bătaie”

Care este cea mai periculoasă categorie de șoferi, în concepția lui Titit Aur. Din cauza lor se produc cele mai multe accidente.
19.03.2024 | 11:36
Titi Aur trage un semnal de alarma Care sunt cei mai periculosi soferi Te injura si te iau la bataie
Titi Aur a identificat cei mai periculoși șoferi din trafic. Sursa foto: Pixabay, Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este foarte bine cunoscut faptul că, în traficul din România, întâlnim diverse tipologii de șoferi. În orașele aglomerate, șoferii sunt foarte irascibili, iar de aici până la adevărate agresiuni mai este un singur pas. Acest fenomen a fost observat și de Titi Aur care a încercat să găsească o explicație pentru aceste comportamente.

Cine se face vinovat de comportamentul agresiv al șoferilor

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România nu stă deloc bine la capitolul infrastructură. Din acest motiv, de foarte multe ori, șoferii sunt nevoiți să petreacă ore în șir în trafic. Acest aspect nu este pe placul nimănui, iar asta duce la apariția unor comportamente violente.

ADVERTISEMENT

Acest fenomen a fost remarcat și de Titi Aur. Specialistul în conducere defensivă a recunoscut că a sesizat prezenta unei categorii de șoferi care reprezintă un adevărat pericol în trafic din cauza agresivității de care dau dovadă.

În cadrul emisiunii ”De ce conducem”, Titi Aur a menționat faptul că unii dintre cei mai periculoși șoferi sunt cei care nu își recunosc greșelile în trafic. De multe ori, este riscant ca cineva să îi tragă de mânecă, căci aceștia pot deveni agresivi.

ADVERTISEMENT

Titi Aur consideră că ”vinovați” pentru acest comportament violent al șoferilor sunt instructorii care îi pregătesc. De foarte multe ori, la orele de condus, instructorii nu sunt atenți la greșelile pe care le fac elevii. Aceștia merg mai departe și consideră că ceea ce fac ei este bine.

”Din păcate, sunt faze din timpul școlii de șoferi. Elevul face greșeli mari, iar instructorul nu reacționează la cum se încadrează, la cum trece prin sensul giratoriu. Programa școlii de șoferi nu prevede multe lucruri.”, a spus Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Titi Aur consideră că șoferii de camion sunt cei mai dispuși să sară la bătaie

Specialistul în conducere defensivă a mai spus că, de foarte multe ori, dacă încerci să atragi atenția unor astfel de șoferi, s-ar putea să iei și bătaie. Comportamentul lor agresiv nu poate fi controlat. De obicei, toți încep să înjure, apoi trec la violențe fizice.

Din punctul de vedere al lui Titi Aur, cei mai periculoși șoferi sunt șoferii de camion. În general, aceștia au sentimentul că sunt mult mai importanți în trafic și ajung să treacă cu vederea peste anumite reguli de circulație.

ADVERTISEMENT

”Șoferii de camion sunt și mai agresivi, mai importanți, în general. Mănânci bătaie fizic. Nu că te înjură, dar te iau la bătaie fizic.”, a mai spus acesta, potrivit aceleiași surse.

Titi Aur este de părere că, din cauza unor astfel de comportamente se produc și multe accidente. Din cauză că nu sunt atenți la volan sau din cauză că se consideră ”stăpânii șoșelelor”, mulți comit fapte pe care le regretă mai târziu.

ADVERTISEMENT