Simona Halep

ANALIZA finalei! Titlu câștigat la milimetru și cu un ajutor decisiv din partea lui Efremov! Felicitări, Simo! Felicitări, Arti!

22.02.2020 | 19:54
ANALIZA finalei Titlu castigat la milimetru si cu un ajutor decisiv din partea lui Efremov Felicitari Simo Felicitari Arti
ADVERTISEMENT

Simona Halep este campioana de la WTA Dubai, turneu de categorie Premier, după o finală plină de spectacol și dramatism. A fost o victorie decisă la milimetru, cu lovituri foarte precise de ambele părți. Simona Halep a fost mai experimentată, mai norocoasă chiar. Artemon Apostu Efremov a fost și el uriaș. Nu numai azi, ci în întreaga săptămână.

Rybakina conducea cu set și tocmai își recuperase break-ul din setul doi. Avea avantaj în game și servea pentru 4-4 în manșa secundă. Toate păreau să meargă în favoarea jucătoarei de 20 de ani. Un joc agresiv, serviciu redutabil și lovituri puternice, la care Simona găsea prea rar soluții.

ADVERTISEMENT

Artemon Apostu Efremov, omul din spatele revenirilor de senzație reușite de Simona Halep la Dubai!

Pe un serviciu kick al Rybakinei, scoasă din teren de traiectoria acelei mingi, Simona Halep îngroapă o lovitură decisivă direct în colțul terenului advers. Uimire! O descărcare de energie și parcă toți știam că totul se va întoarce din acel moment. Chiar și Rybakina, chiar dacă puștoaica s-a făcut că nu știe scenariul. A încercat să mai lupte. Și chiar a făcut-o cât se poate de meritoriu.

Au fost câțiva milimetri între “bună” și “aut”, între 5-3 și 4-4, între titlu și finală pierdută. Simona are experiența de partea ei și știe mereu când să ridice nivelul. Iar este de partea celor puternici. Așa a fost și la Dubai!

ADVERTISEMENT

Artemon Apostu Efremov a fost, din multe puncte de vedere, omul săptămânii. Și datorită lui, Simona a reușit să revină după ce a fost condusă cu set la zero în trei meciuri dintre cele patru jucate la Dubai. Iar omul a fost adus la startul acestui an în staff-ul Simonei și abia la prima ocazie ca “principal”, în lipsa lui Darren Cahill.

Efremov nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă uneori Simona dădea impresia că nu este de acord. A existat dialog, iar antrenorul a avut mereu argumente. Pe care le-a expus calm, ceea ce a făcut ca lucrurile să se repare în jocul Simonei. Felicitări, Simo! Felicitări, Arti!

ADVERTISEMENT