Sport

Nebunie în Frankfurt după ce Eintracht a câştigat Europa League! Cum au trăit nemţii finala. Imagini emoţionante la decernarea trofeului. Video

Eintracht Frankfurt - Rangers este finala Europa League 2022, meci care se va disputa miercuri, de la ora 22:00, pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan" din Sevilla.
19.05.2022 | 01:10
Nebunie in Frankfurt dupa ce Eintracht a castigat Europa League Cum au trait nemtii finala Imagini emotionante la decernarea trofeului Video
Eintracht Frankfurt a primit trofeul Europa League
ADVERTISEMENT
18-05-2022
22:38

Reacţia lui Oliver Glasner după ce a câştigat Europa League cu Eintracht Frankfurt

“Sunt foarte mândru, în special de felul cum a jucat echipa. A fost un meci greu. Ne-au condus şi am revenit. Am câştigat la penalty-uri, poate unii vor spune că suntem o câştigătoare norocoasă, dar să nu uităm că nu am pierdut niciun meci (n.r. în sezonul european).

Felicitări jucătorilor, sunt mândru că-i antrenez. Pentru mine, trofeul este foarte important. Este incredibil. Liga Campionilor e în sezonul viitor, în seara asta vom sărbători şi apoi voi merge la culcare” – Oliver Glasner, antrenorul lui Eintracht Frankfurt.


“Nu am de ce să mă plâng de felul în care am jucat. Au dat totul în seara asta. A fost un meci strâns şi dezamăgirea este mare pentru că am fost atât de aproape de trofeu. Ăsta este fotbalul.

Da, Ramsey a intrat special pentru penalty-uri. Am pregătit loviturile de departajare. Barisic a trebuit să iasă, el era primul pe listă. Au fost jucători care au vrut să bată şi jucători care nu au dorit, a trebuit să ajustăm şi în funcţie de asta” – Giovanni van Bronckhorst, antrenorul lui Rangers.

18-05-2022
22:20

Eintracht Frankfurt a primit trofeul Europa League

Jucătorii lui Eintracht Frankfurt şi-au primit medaliile după câştigarea Europa League. La final, Sebastian Rode, căpitanul nemţilor, a primit trofeul din partea lui Aleksander Ceferin, o imagine care vă rămâne în istoria clubului.

18-05-2022
22:11

Bucuria nemţilor după ce Eintracht Frankfurt a câştigat Europa League

Zecile de mii de fani ai lui Eintracht Frankfurt au trăit cu sufletul la gură pe stadionul “Deutsche Bank Park”. După ce Rafael Borre a transformat ultima lovitură de departajare, suporterii au pornit fiesta în Germania, pe arena echipei.

18-05-2022
21:00

Explozie de bucurie la Frankfurt după golul lui Rafael Borre

Zeci de mii de fani ai lui Eintracht Frankfurt privesc finala Europa League de pe stadionul “Deutsche Bank Park”. Nemţii au explodat de bucurie la golul marcatde Rafael Borre, din minutul 69, care trimite meciul în prelungiri.

18-05-2022
20:17

Torţe în peluza lui Eintracht Frankfurt

Fanii lui Eintracht Frankfurt şi-au continuat show-ul din peluză, iar în startul reprizei secunde au aprins zeci de torţe în peluză. Imediat sectorul a fost acoperit de fum, care a ajuns şi la nivelul gazonului.

La meciurile din cupele europene, folosirea torţelor şi a materialelor pirotehnice sunt interzise, astfel că Eintracht Frnkfurt va plăti o amendă pentru spectacolul ultraşilor.

18-05-2022
19:20

Coregrafia fanilor lui Eintracht Frankfurt

Înaintea finalei Europa League, fanii lui Eintracht Frankfurt au desfăşurat o coregrafie impresionantă în peluza stadionului “Ramon Sanchez Pizjuan”.

Fanii lui Eintracht Frankfurt care au nu putut să facă deplasarea pot urmări finala pe stadionul echipei. Gazonul arenei “Deutsche Bank Park” a fost luat cu asalt de suporteri, care privesc meciul pe ecrane gigant.

18-05-2022
19:06

Spectacol înaintea finalei Europa League

După ce jucătorii celor două echipe au efectuat încălzirea, gazonul de pe “Ramon Sanchez Pizjuan” a devenit o scenă ad-hoc pentru un mic show înaintea finalei Europa League 2022. Dansatorii le-au luat locul fotbaliştilor timp de aproape 15 minute, în timp ce zeci de tineri au fluturat siglele lui Enitracht Frankfurt şi Rangers.

Fanii prezenţi pe stadion au putut să vadă cum Andres Palop, fostul portar al Sevillei şi ambasador al finalei, a adus trofeul pe gazon. În tot acest timp, suporterii au cântat în tribune.

18-05-2022
16:55

Ianis Hagi, asaltat de fanii lui Rangers, înaintea finalei cu Eintracht

Internaționalul român Ianis Hagi nu va evolua în finala de la Sevilla, contra germanilor de la Eintracht Frankfurt, dar a fost primit cu mult entuziasm de fanii lui Rangers, care s-au adunat la hotelul în care este cazată delegația scoțiană.

Suporterii l-au copleșit pe mijlocașul care este în recuperare după accidentarea teribilă pe care a suferit-o la sfârșitul lunii ianuarie într-un meci din Cupa Scoției.

”Super entuziasmat pentru seara aceasta și abia aștept să-i văd pe băieți în acțiune. Noapte uriașă pentru toți cei implicați cu @rangersfc! Primirea de care am avut parte de când am ajuns aici a fost la un alt nivel! Ibrox este oriunde sunt Gers!”, a scris fotbalistul pe rețelele de socializare.

Ianis va urmări finala alături de tatăl lui, Gheorghe Hagi care a ajuns, marți la Sevilla.   

18-05-2022
15:23

Președintele lui Eintracht Frankfurt, discurs savuros înaintea marelui meci cu Rangers

Eintracht Frankfurt va juca prima finală europeană după 42 de ani, iar președintele clubului, Peter Fischer, le-a transmis jucătorilor germani un mesaj savuros.

”Pielea mea de găină e cât bobul de mazăre, dar diseară vreau să fie și mai mare. Un triumf la Sevilla e mai bun decât sexul. O asemenea oportunitate apare foarte, foarte rar”, a spus oficialul german.

Ultima oară când Eintracht Frankfurt a disputat o finală continentală intercluburi s-a întâmplat în 1980, când nemții au câștigat Cupa UEFA (actuala Europa League 0 n.r.), în fața celor de la Borussia Monchengladbach.

18-05-2022
14:27

Boris Johnson, susținere totală pentru Rangers

Cu câteva ore înaintea marii finale Europa league cu Eintracht Frankfurt, premierul britanic Boris Johnson le-a urat succes celor de la Rangers printr-un mesaj video postat pe Twitter.

”Vreau să le urez celor de la Rangers mult noroc în finala Europa League din această seară. S-au întâmplat multe cu clubul de când au avut ultima dată un astfel de meci important. Așa că este o recompensă fantastică pentru devotamentul fanilor.

Și este întotdeauna grozav pentru sportul din Marea Britanie și pentru Marea Britanie în ansamblu să văd echipele noastre grozave performând pe cele mai grozave scene.

Așa că, orice s-ar întâmpla pe teren, nu aș putea fi mai fericit să văd arborând steagul în Spania. Și știu că ne veți face pe toți mândri. Mult succes”, a spus Johnson, care a avut un discurs asemănător și în Parlament.

18-05-2022
13:43

A doua finală europeană pe ”Ramon Sanchez-Pizjuan”

Organizatorii finalei Europa League au pregătit în cel mai mic amănunt stadionul ”Ramon Sanchez-Pizjuan”, pentru marele meci dintre Rangers și Eintracht Frankfurt.

Este a doua finală găzduită de arena pe care Steaua București cucerea pe 7 mai 1986 Cupa Campionilor Europeni. Oficial doar 19.000 de fani ai celor două finaliste vor avea acces în tribune, conform numărului de bilete repartizate de UEFA, câte 9.500 pentru fiecare club.

18-05-2022
12:10

James Tavernier ar putea fi primul fundaș-golgheter din istoria competiției

Apărătorul de 30 de ani James Tavernier, de la Rangers, ar putea deveni primul fundaș-golgheter al Ligii Europa. Căpitanul scoțienilor are 7 reușite înaintea finalei cu Eintracht.

Tavernier este devansat în topul celor mai buni marcatori în acest sezon de Europa League de Daichi Kamada, de la Frankfurt (cu 5 goluri).

Recordul absolut al competiției continentale intercluburi a fost stabilit în sezonul 2010/2010 de Radamel Falcao, atunci legitimat la FC Porto, cu 17 goluri marcate.

18-05-2022
09:45

Incidente înaintea finalei de la Sevilla

Poliția spaniolă a arestat cinci fani ai echipei Eintracht Frankfurt care au fost implicați în încidentele de marți seară de la Sevilla cu suporteri ai celor de la Rangers.

Conform The Sun, forțele de ordine au fost nevoite să intervină după ce germanii, mulți dintre ei purtând cagule pentru a-și masca fețele, au început să arunce rachete luminoase în direcția unui grup mare de susținători scoțieni care petreceau pe terasele din Sevilla.

Imaginile televiziunii spaniole i-au arătat pe huligani apropiindu-se cu nerăbdare de ofițerii înarmați care stăteau între ei și fanii scoțieni, înainte de a arunca rachetele. Un suporter al lui Rangers a putut fi văzut ridicând un pahar și aruncându-l în direcția rivalilor germani.

Polițiștii au confirmat că cele cinci arestări pe care le-au făcut au fost pentru infracțiuni de ordine publică, au precizat că problemele au fost începute de aproximativ 200 de suporteri ai lui Eintracht Frankfurt și au confirmat că au fost nevoiți să tragă focuri de avertizare în aer pentru a restabili ordinea.

Au existat însă și suporteri pașnici care au petrecut și au cântat la terasele din Sevilla fără a produce incidente.

18-05-2022
07:19

Suporteri lui Rangers i-au insultat pe rivalii de la Eintracht

Fanii echipei Rangers și-au batjocorit rivalii de la Eintracht Frankfurt înaintea finalei Europa League cântând melodii interzise din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Conform Daily Mail, câțiva suporteri scoțieni prezenți într-un bar din Sevilla unde se aflau și germani au început să cânte melodia interzisă ”10 German Bombers”, care celebrează doborârea de către Forțele Aeriene Regale a mai multor bombardiere germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

FA i-a avertizat pe fanii Angliei că riscă pedepse dacă interpretează melodia ”discriminatorie” la competițiile internaționale. Pe lângă acest moment, fanii lui Rangers au mai scandat împotriva Papalității și a Vaticanului și au interpretat și alte cântece interzise.

”Fanii Rangers cântau melodii de fotbal, dar apoi s-au îndreptat către ’10 German Bombers’ și atmosfera s-a stricat. Mi s-a părut nepotrivit și mi-au transformat o ieșire plăcută în oraș într-un eveniment dezagreabil.

Este trist că ei încă simt că trebuie să cânte această melodie. Sunt sigur că nu reprezintă majoritatea fanilor lui Rangers care sunt la Sevilla doar pentru fotbal. Unii oameni de la alte mese și-au terminat repede băuturile și mâncarea și au plecat. Mi-au stricat seara”, a declarat un martor la eveniment.

Mai târziu, un alt grup de suporteri scoțieni au fost auziți cântând melodia anti-germană într-un alt bar din Sevilla.

Sezonul 2021-2022 din Europa League a ajuns la final, iar trofeul va fi disputat între Eintracht Frankfurt şi Rangers. Finala competiţiei se va juca miercuri, de la ora 22:00, pe stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla. Meciul mai are două mize pentru cele două echipe.

Mizele din Eintracht Frankfurt – Rangers, finala Europa League 2022

Nu doar trofeul este pus în joc în finala Europa League. Câştigătoarea competiţiei se va califica direct în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor şi se va afla în urna capilor de serie la tragerea la sorţi. Villarreal, formaţia care a triumfat la ediţia din 2021, a ajuns până în semifinalele Champions League în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în finala Europa League, Eintracht Frankfurt şi Rangers au primit câte 4.600.000 de euro. Câştigătoarea trofeului va mai lua încă 4.000.000 de euro. Până la ultimul act, nemţii au încasat 19.976.522 de euro, în timp ce scoţienii au câştigat 17.998.348 de euro.

Cine transmite la TV, în România, finala Europa League 2022

Din actualul sezon, meciurile din Europa League şi Conference League au fost transmise de PRO Arena şi de platforma de streaming Voyo. La fel se va întâmpla şi cu finala dintre Eintracht Frankfurt şi Rangers, de miercuri seară. Partida va putea fi urmărită atât pe PRO Arena, cât şi pe Voyo.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc în Eintracht Frankfurt – Rangers, finala Europa League 2022

Oliver Glasner nu se va putea baza pe Martin Hinteregger, al doilea căpitan al lui Eintracht Frankfurt, şi pe Diant Ramaj. De asemenea, pe lista improbabililor se află Jesper Lindstrom şi Danny da Costa.

De cealaltă parte, la Rangers vor lipsi Ianis Hagi, operat la ligamente în luna ianuarie, Filip Helander, Alfredo Morelos şi Nnamdi Ofoborh. Sub semnul întrebării este prezenţa lui Kemar Roofe în finala Europa League.

ADVERTISEMENT

Parcursul celor două până în finala Europa League 2022

Eintracht Frankfurt a intrat direct în faza grupelor şi a terminat pe primul loc în Grupa D, din care au mai făcut parte Olympiacos, Fenerbahce şi Antwerp, cu trei victorii şi trei remize. În fazele eliminatorii, nemţii au trecut de Betis Sevilla (2-1 şi 1-1), Barcelona (1-1 şi 3-2) şi West Ham United (2-1 şi 1-0).

Rangers a fost eliminată în turul preliminar al Ligii Campionilor de Malmo (1-2 şi 1-2) şi a continuat aventura în Europa League. În play-off, scoţienii au trecut de Alashkert (1-0 şi 0-0), iar în Grupa A, unde s-au mai aflat Lyon, Sparta Praga şi Brondby, au terminat pe locul 2. Echipa lui Ianis Hagi a jucat un baraj pentru calificarea în optimile de finală, unde a eliminat-o pe Borussia Dortmund (4-2 şi 2-2). Până în finală, Rangers a mai trecut de Steaua Roşie Belgrad (3-0 şi 1-2), Braga (0-1 şi 3-1) şi RB Leipzig (0-1 şi 3-1).

ADVERTISEMENT

Ce trofee europene au câştigat Eintracht Frankfurt şi Rangers

De-a lungul istoriei, Eintracht Frankfurt a câştigat Cupa UEFA, fosta denumire a Europa League, în sezonul 1979-1980, după ce a învins-o pe Borussia Monchengladbach în finală. Nemţii au ajuns până în ultimul act şi în Cupa Campionilor Europeni, în 1960, când Real Madrid s-a impus cu 7-3.

Rangers a câştigat Cupa Cupelor, în sezonul 1971-1972, după ce a învins-o pe Dinamo Moscova, scor 3-2. În aceeaşi competiţie, scoţienii au mai pierdut două finale, cu Fiorentina (1961) şi cu Bayern Munchen (1967). De asemenea, în 2008, au fost învinşi de Zenit Sankt Petersburg în ultimul act din Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT