Sport

Toate informaţiile despre Real Madrid – Barcelona. Spectacol în tribunele de pe “Bernabeu”! Cum au fost înţepaţi catalanii. Video

Real Madrid şi Barcelona se duelază duminică, de la ora 17:15, în episodul 250 din El Clasico. Unde poţi vedea la TV marele derby al Spaniei.
16.10.2022 | 17:24
Toate informatiile despre Real Madrid  Barcelona Spectacol in tribunele de pe Bernabeu Cum au fost intepati catalanii Video
Banerul afişat de fanii lui Real Madrid în startul derby-ului cu Barcelona
ADVERTISEMENT
16-10-2022
14:22

Mesajul fanilor lui Real Madrid din startul El Clasico

Peluza în care stau ultraşii lui Real Madrid a avut un imens baner în startul meciului, realizat cu ajutorul unui mozaic. “35, standard de campioni”, au scris madrilenii.

Mesajul are legătură cu cele 35 de titluri câştigate de Real Madrid în La Liga, în timp ce Barcelona, marea rivală, a cucerit titlul de 26 de ori.

16-10-2022
13:53

Fanii Barcelonei îl atacă pe Xavi pentru primul "11" din El Clasico

La scurt timp după ce Barcelona a anunţat primul “11” al lui Xavi pentru derby-ul cu Real Madrid, fanii catalanilor au luat cu asalt reţelele de socializare. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Sergi Roberto şi Busquets se numără printre titulari. De asemenea, o altă nemulţumirea vine din faptul că Gavi este doar rezervă.

Pe Twitter a intrat deja în trend hashtag-ul #XaviOut, prin care catalanii cer demiterea antrenorului. Pe lângă deciziile luate în El Clasico, suporterii sunt dezamăgiţi şi de parcursul Barcelonei în Champions League, unde este aproape de eliminare încă din faza grupelor.

16-10-2022
12:21

Drake, pariu nebun înainte de Real Madrid - Barcelona. Şefii rivalelor au luat masa împreună

Drake, cunoscut rapper canadian, a ales să parieze pe Real Madrid – Barcelona şi pe Leeds United – Arsenal. Acesta a mizat 833.333 de dolari canadieni (aproximativ 617.000 de euro) pe 2 solist la ambele meciuri.

Dacă “tunarii” sunt favoriţi să câştige în Premier League, catalanii pornesc cu a doua şansă în El Clasico. În cazul unui succes la pariuri, Drake ar urma să câştige în jur de 2.890.000 de euro. De altfel, jucătorii lui Xavi vor evolua duminică în nişte tricouri speciale, cu o bufniţă aurie, prin care este sărbătorit faptul că Drake a ajuns primul artist cu peste 50.000.000 de ascultări pe Spotify, platformă media care o sponsorizează pe Barcelona.

Înaintea meciului de pe “Santiago Bernabeu”, Florentino Perez şi Joan Laporta au luat prânzul împreună. Este ceva obişnuit ca în ziua partidei, conducătorii celor două cluburi să participe la acest eveniment.

16-10-2022
09:07

Formulele de start anticipate de presa din Spania

Se apropie ora de start pentru ediția 250 a lui ”El Clasico” și principalele ziare de sport iberice încearcă să anticipeze formula de start pe care o vor avea cele două garnituri.

”AS”, principalul cotidian din Madrid, scrie că doar Courtois și Ceballos, ambii accidentați, nu sunt la dispoziția lui Ancelotti. În schimb, Rüdiger, lovit miercuri la Varșovia, în jocul cu Șahtior, s-a antrenat cu echipa.

A folosit o mască pe care ar urma să o poarte dacă va juca. Și aceasta pentru că el nu figurează în posibilul prim 11 al campioanei, așa cum îl văd jurnaliștii.

Dincolo, la catalani, potrivit Mundo Deportivo, Xavi ar miza pe o formulă defensivă a cărei principală idee este versatilitatea. Kounde ar urma să apară în formula de start, alături de Eric Garcia, Marcos Alonso și Balde.

Cel din urmă, alături de un Raphinha ”piston” ar urma să completeze o linie de cinci în faza defensivă. Dar și, să încerce să desfacă defensiva Realului în momentele de posesie.

Formule probabile

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Tchouameni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius.

FC Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Eric, Alonso, Balde – Gavi, De Jong, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé.

15-10-2022
14:00

Declaraţiile lui Xavi înainte de Real Madrid - Barcelona

La scurt timp după conferinţa de presă a lui Carlo Ancelotti, Xavi a stat în faţa jurnaliştilor şi a oferit câteva declaraţii înaintea derby-ului dintre Real Madrid şi Barcelona. Antrenorul catalanilor le-a dat şi o veste bună fanilor, după ce Jules Kounde a primit undă verde şi este 100% din punct de vedere fizic.

“Ne poate servi ca referinţă (n.r. meciul din primăvară, când Barcelona a câştigat derby-ul). Trebuie să fim curajoşi. E adevărat că ei se simt bine când ies pe contraatac, dar noi trebuie să jucăm în bloc, să atacăm compact. Trebuie să obţinem totul din tranziţie. Trebuie să arătăm personalitate şi cât mai multe lucruri din prestaţia avută în sezonul trecut.

Sunt trei puncte şi o victorie în El Clasico aduce moral şi încredere. Este la fel de importanată pentru noi, cât şi pentru Real Madrid. A fost trist ceea ce s-a întâmplat în Europa. Suntem dezamăgiţi că nu am putut să câştigăm cu Inter.

Trebuie să credem în continuare în acest proiect. Mai sunt competiţii. Notele se dau la finalul sezonului, chiar dacă cea din Europa nu este prea bună în acest moment. Kounde este bine, e la 100%. Va fi disponibil, dar vom vedea mâine (n.r. duminică).

În campionat am stat bine în apărare, dar meciul cu Real Madrid va fi proba cea mai importantă pentru a arăta că stăm bine. Obiectivul este să câştigăm şi să jucăm bine. Sunt zile când joci bine şi nu câştigi, iar în altele nu joci prea bine, cum a fost meciul cu Celta Vigo, şi câştigi”, a declarat Xavi.

 

15-10-2022
12:28

Ce a spus Carlo Ancelotti înainte de Real Madrid - Barcelona

Carlo Ancelotti a susţinut o conferinţă de presă înaintea meciului Real Madrid – Barcelona. Antrenorul “galacticilor” a vorbit despre modul cum a pregătit El Clasico, dar şi despre cei doi jucători a căror prezenţă este incertă.

“Îl pregătim ca de obicei, dar trebuie să mai adăugăm şi ce înseamnă acest meci pentru toţi, aspectul emoţional, presiunea. Courtois este destul de bine, dar adevărul este că s-a antrenat foarte puţin. Nu se simte comod şi e exclus să joace. Vedem dacă va fi ok pentru partida următoare. Rudiger e bine, nu are probleme. Un luptător şi are multă dorinţă.

Nu vreau să inventez nimic. Nu există inventatori în fotbal. Sezonul trecut am încercat să inventez ceva şi am luat bătaie. Barcelona are o dinamică bună în campionat. A avut ceva probleme în Champions League, dar în La Liga a fost spectaculoasă. Nu ştiu cât de afectaţi sunt ei, dar trebuie să gândim doar la victorie. Este o echipă care are resurse pentru un sezon mare”, a spus Carlo Ancelotti.

Spania şi întreaga lume au intrat în weekend-ul dedicat El Clasico, marele meci dintre Real Madrid şi Barcelona. Cele două mari rivale se vor întâlni duminică, de la ora 17:15, pe “Santiago Bernabeu”, în episodul 250 al derby-ului care împarte Peninsula Iberică în două.

Cine transmite la TV meciul Real Madrid – Barcelona. El Clasico va fi pe trei canale de sport în România

Meciul Real Madrid – Barcelona poate fi urmărit pe trei canale TV în România. El Clasico va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. Sunt cele trei televiziuni care au achiziţionat drepturile de transmisie pentru meciurile din La Liga.

ADVERTISEMENT

Întreaga lume va fi conectată la El Clasico, iar meciul Real Madrid – Barcelona ar putea să atingă noi cifre astronomice la capitolul audienţă. Ultimul derby jucat în La Liga, pe 20 martie 2022, a fost urmărit de peste 700.000.000 de telespectatori, la nivel mondial.

Ce jucători ar putea să absenteze în Real Madrid – Barcelona

La Real Madrid sunt două semne de întrebare înaintea derby-ului cu Barcelona. Thibaut Courtois are probleme la spate şi încă nu este refăcut 100%, astfel că sunt şanse minime să fie în poarta madrilenilor. În locul acestuia va juca Andriy Lunin, la fel cum s-a întâmplat şi în ultimele patru partide. De asemenea, Antonio Rudiger, care a avut nevoie de 20 de puncte de sutură, după meciul cu Şahtior Doneţk, este incert pentru El Clasico.

ADVERTISEMENT

Barcelona are o listă mai consistentă a absenţilor. Ronald Araujo s-a operat şi va reveni abia la finalul anului, în timp ce Hector Bellerin, Memphis Depay şi Andreas Christensen au la rândul lor probleme medicale. Singura veste bună ar putea să fie revenirea lui Jules Kounde în defensivă.

Cine arbitrează derby-ul Real Madrid – Barcelona. L-a scos din sărite pe Cristiano Ronaldo la singurul El Clasico din carieră

Ricardo de Burgos Bengoetxea este arbitrul desemnat să împartă dreptatea în Real Madrid – Barcelona. Cu ecuson FIFA din 2018, arbitrul a mai fost la centru la un singur El Clasico, în Supercupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în manşa tur a ediţiei din 2017, când Real Madrid a învins-o pe Barcelona, scor 3-1, pe “Camp Nou”. Este meciul care i-a adus o suspendare de cinci meciuri lui Cristiano Ronaldo, după ce a văzut două cartonaşe galbene în 120 de secunde. În momentul eliminării, portughezul l-a împins pe arbitru, motiv pentru care a şi primit suspendarea.

Cum arată clasamentul din La Liga înainte de Real Madrid – Barcelona

Înaintea El Clasico, Real Madrid şi Barcelona sunt la egalitate de puncte, ambele cu câte 22, după opt etape. Catalanii sunt pe primul, cu ajutorul golaverajului superior, 20-1, în timp ce “galacticii” ocupă poziţia secundă, cu un golaveraj de 19-7.

ADVERTISEMENT

Cele două rivale au câte şapte victorii, iar singurele sincope au fost remizele cu Osasuna, în cazul lui Real Madrid, şi cu Rayo Vallecano, în cazul Barcelonei.

Stări de spirit diferite înainte de Real Madrid – Barcelona

Real Madrid vine după o remiză cu Şahtior Doneţk, egal smuls la ultima fază, cu preţul accidentării lui Antonio Rudiger, salvatorul “galacticilor”. Campioana Spaniei a obţinut deja calificarea în optimile de finală ale Champions League, astfel că jucătorii lui Carlo Ancelotti au moralul bun înainte de El Clasico.

Barcelona a trăit o seară dramatică în etapa a 4-a, după 3-3 cu Inter. Catalanii erau la un moment dat eliminaţi matematic, când italienii erau la conducere, dar Robert Lewandowski a amânat sentinţa. Formaţia de pe “Camp Nou” are şanse sub 5% să mai continue în Liga Campionilor, mai ales că în etapa a 5-a se va juca meciul Inter – Viktoria Plzen, iar “nerazzurrii” obţin calificarea în optimi cu o victorie, ceea ce înseamnă că Barca va coborî în Europa League.

ADVERTISEMENT