Sport

Toni Petrea, îngrijorat înaintea derby-ului Dinamo – FCSB: „Cel mai mult mă tem de atitudinea noastră”. Video

Toni Petrea se teme ca elevii săi să nu intre pe teren cu o anumită lejeritate, având în vedere partida din tur, când le-au administrat rivalilor cel mai umilitor eșec din istorie.
28.01.2022 | 17:33
Toni Petrea ingrijorat inaintea derbyului Dinamo  FCSB Cel mai mult ma tem de atitudinea noastra Video
ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor cu care se confruntă Dinamo, Toni Petrea are emoții înaintea primului „Derby de România” din 2022. Principala sa grijă e reprezentată de relaxarea care s-ar putea instala în cadrul lotului, tocmai prin prisma situației dificile a rivalilor, aflați la doar două puncte distanță de ultimul loc, dar și victoria la scor de tenis din tur.

Toni Petrea încearcă să-și țină jucătorii cu picioarele pe pământ înaintea derby-ului Dinamo – FCSB

Partida este programată duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00, în Ștefan cel Mare, pe un gazon care le-ar putea pune probleme lui Tănase și compania. Acolo, Dinamo a pierdut zilele trecute amicalul cu Popești Leordeni, echipă din liga a treia, dar tehnicianul roș-albaștrilor anticipează un meci dificil, mai ales dacă elevii săi nu vor rămâne concentrați 100%.

ADVERTISEMENT

Ne așteaptă o partidă foarte grea, poate chiar mai grea decât partida cu CFR și o să vin cu câteva argumente. În primul rând, cred că e un derby, indiferent de poziția din clasament. Dinamo este o echipă supermotivată, care își dorește să lupte pentru evitarea retrogradării, joacă în fața propriilor suporteri, pe un teren care pe noi nu cred că ne va avantaja, dar vom vedea la ora jocului starea gazonului și cred că, din aceste considerente, vom avea o partidă foarte grea.

Trebuie să fim foarte concentrați, pe toată durata partidei, pentru a nu da adversarului posibilitatea să pună probleme în preajma porții noastre. Cel mai mult mă tem de atitudinea noastră, de modul în care vom intra pe teren, pentru că toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă sau că a înregistrat un rezultat nefavorabil într-un amical cu o echipă de liga a treia și s-ar putea ca lucrurile astea să ne dea o anumită lejeritate în a trata jocul.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să se întâmple asta, pentru că la ora jocului sunt convins că ei vor fi foarte motivați și își vor dori să câștige. Din păcate, trăim asemenea vremuri, să jucăm în ianuarie și temperaturile nu ne ajută foarte mult, dar cred că se putea găsi un stadion adevărat pentru a desfășura un asemenea joc. Un derby merita un alt stadion, unde să fie și suporterii în număr mai mare, iar integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit”, a declarat acesta, la conferința de presă premergătoare duelului.

Gazonul, o strategie a rivalilor? „S-au gândit că așa au mai multe șanse”

De asemenea, decizia alb-roșilor ca acest meci să se dispute în „Groapă”, nu pe Arena Națională – cum s-a întâmplat în tur – este văzută ca o încercare de a avea un avantaj în fața rivalilor, prin prisma terenului, care nu se prezintă deloc în condiții bune. În plus, Toni Petrea se așteaptă ca adversarii să practice un joc mult mai ofensiv față de perioada în care erau pregătiți de Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Probabil e o strategie a lor, s-au gândit că așa au mai multe șanse, pe un teren mai puțin bun. Cred că au mai jucat meciuri pe Arena Națională, se putea juca acolo. Nu vreau să căutăm scuze, ci să găsim soluții, să ne adaptăm la terenul care va fi și să lăsăm deoparte jucătorii, să nu se gândească la ce vor întâlni pe teren, ca suprafață de joc.

Meciul tur e istorie, a trecut ceva timp de atunci, nu cred că are legătură cu ce se întâmplă acum. Noi suntem destul de în urmă față de locul întâi și trebuie să recuperăm punctele cât mai rapid.

ADVERTISEMENT

Am văzut meciul lor cu FC Argeș și au avut o evoluție bună, din punctul meu de vedere. Au încercat să paseze, au fost agresivi, au alergat foarte mult, cred că vor pune probleme serioase în partea de final a sezonului. Mai sunt etape de disputat, plus play-out-ul, probabil că acolo se va decide.

Eu mi-aș dori, sincer, să mai existe asemenea derby-uri pe viitor. Cred că vor aborda un stil de joc care să ne surprindă un pic, vor încerca să facă pressing și să ne forțeze să greșim. Din ce-l cunosc pe Flavius, are un stil de joc ofensiv”, a mai spus tehnicianul.

FCSB se află pe poziția a doua în Casa Pariurilor Liga 1, la 10 puncte în spatele campioanei en-titre, CFR Cluj, care se îndreaptă cu pași repezi spre un nou titlu, cel de-al cincilea consecutiv. În precedenta etapă, cele două contracandidate au remizat, 3-3, la capătul unui meci extrem de spectaculos.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,93 este cota pentru ” peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT