Sport

Toni Petrea, la momentul revanșei în fața Rapidului. Debutează în SuperLiga la Chindia cu echipa care l-a demis de la FCSB

Toni Petrea este noul antrenor al Chindiei Târgoviște. Fostul tehnician al FCSB își poate lua revanșa în fața Rapidului, echipa care i-a semnat sentința la vicecampioana României.
03.10.2022 | 11:57
Toni Petrea la momentul revansei in fata Rapidului Debuteaza in SuperLiga la Chindia cu echipa care la demis de la FCSB
Toni Petrea a fost demis de la FCSB după înfrângerea cu 2-0 din Giulești. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate demiterea lui Toni Petrea de la FCSB după înfrângerea în fața Rapidului, însă noul antrenor al Chindiei Târgoviște nu e dornic de revanșă.

Toni Petrea debutează pe banca celor de la Chindia Târgoviște chiar împotriva Rapidului

Fostul antrenor al FCSB a decis să încerce să își relanseze cariera la ultima clasată din SuperLiga, cu doar trei puncte după zece meciuri.

ADVERTISEMENT

FCSB pierduse rușinos în Georgia cu 1-0 în fața celor de la Saburtalo Tblisi, iar meciul cu Rapid a fost picătura care a umplut paharul pentru Gigi Becali și a decis să îl demită pe Petrea.

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani are astfel șansa să își revanșa în fața celor de la Rapid, după ce a câștigat și în Cupa României în fața celor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea nu vede însă meciul cu Rapid ca o revanșă personală: „Nu e vorba de asta”

Toni Petrea a vorbit relaxat la conferința de presă dinainte partidei cu Rapid și vede lucrurile diferit: „Vom întâlni o echipă bună, din fruntea clasamentului. Noi trebuie să ridicăm nivelul. De asta am venit aici. Încercăm să tratăm fiecare meci cât mai bine și să scoatem echipa de pe poziția pe care se află, una deloc plăcută. Nu e vorba de vreo revanșă cu Rapid.

E sport, e o competiție, îmi doresc să câștigăm. Sper ca după meciul acesta să fie o stare de spirit bună, să fim cu toții fericiți”, a declarat noul antrenor al Chindiei Târgoviște înainte de debutul pe banca dâmbovițenilor.

ADVERTISEMENT

Chindia se află într-o situație extrem de dificilă și are nevoie disperată de puncte dacă vrea să se salveze de la retrogradare. Târgoviștenii sunt la nouă puncte distanță de locul 12 care le permite să rămână în SuperLiga și în sezonul viitor.

Toni Petrea, aproape să o lase pe FCSB în afara cupelor europene

Cu Toni Petrea la cârmă, FCSB a fost aproape să fie eliminată din preliminariile Conference League, după ce a pierdut surprinzător în meciul din Georgia cu Saburtalo Tblisi.

ADVERTISEMENT

Acest rezultat l-a făcut pe Gigi Becali să ia măsuri, iar Petrea a fost demis și înlocuit cu Nicolae Dică: „Normal că este presiune tot timpul. În condițiile în care nu reușești să câștigi trei jocuri la rând, e o presiune. Vom vedea, o să discut cu conducerea să văd care este părerea lor și vom lua o decizie.

Trebuie să ne facem bine din punct de vedere fizic după acest joc și să ne gândim foarte bine la ceea ce vrem să facem în continuare”, a fost singura reacție a antrenorului legată de plecarea de la FCSB, care s-a și produs la scurt timp.

Chindia Târgoviște e prima echipă cu excepția FCSB-ului la care Anton Petrea este antrenor principal. Toni a avut două mandate la FCSB: iulie 2020 – mai 2021 și noiembrie 2021 – iulie 2022.

Adrian Mutu a vorbit și el despre duelul cu Toni Petrea: „Nu vreau să desconsider niciun antrenor”

Antrenorul Rapidului a prefațat de asemenea duelul cu Toni Petrea: „(n.r. – Ai fi preferat să întâlnești Chindia cu Adrian Mihalcea, nu cu Anton Petrea?) Nu pot să-ți răspund la întrebarea asta pentru că nu vreau să desconsider niciun antrenor. Așa cum spuneam, Chindia este o echipă în căutare de puncte. Cu atât mai greu și mai complicat devine meciul pentru noi.

(n.r. – O schimbare în jocul Chindiei cu Anton Petrea?) Da, am văzut. Chiar dacă nu a avut multe zile la dispoziție Toni, am văzut pe parcursul meciului două sisteme pe care le-a folosit. Bineînțeles că întotdeauna o victorie îți oferă moral”, a declarat Adrian Mutu înainte de meci.

  • 8 luni a fost Toni Petrea antrenorul FCSB-ului la ultimul mandat
ADVERTISEMENT