Fotbal international

Tony Blair, dorit la şefia Premier League! Ce se întâmplă cu actualul preşedinte al primei ligi din Anglia

19.09.2018 | 15:55
Tony Blair dorit la sefia Premier League Ce se intampla cu actualul presedinte al primei ligi din Anglia
ADVERTISEMENT

Tony Blair este dorit la şefia Premier League, cel mai bogat campionat de fotbal din Europa. La ultima întâlnire a cluburilor din prima ligă a Angliei, numele fostului prim-ministru al Marii Britanii a apărut pe lista celor care ar putea să candideze pentru cea mai importantă poziţiei din EPL.

Richard Scudamore, actualul preşedinte al Premier League, şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului, iar cluburile au început să vină deja cu propuneri. Gavin Patterson, fost şef al postului TV BT Sport, şi Barney Francis, directorul general al Sky Sports, sunt două dintre numele vehiculate până în prezent.

ADVERTISEMENT

Tony Blair ar putea să fie preşedintele Premier League

Mai multe cluburi din Premier League şi-ar fi anunţat dorinţa ca Tony Blair să fie următorul preşedinte Premier League. Fostul prim-ministru al Marii Britanii din perioada 1997-2007 este cunoscut ca un mare fan al clubului Newcastle United, însă nu este un împătimit al fotbalului. Cu toate acestea, opţiunile Gavin Patterson şi Barney Francis nu par să fie optime din cauta faptului că vin din zona media, iar cluburile nu-şi doresc ca noul preşedinte să intre într-un conflict de interese cu televiziunile care au cumpărat drepturile pentru meciurile din Premier League.

Gordon Taylor, directorul general al Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia, a susţinut că retragerea lui Richard Scudamore se aseamănă cu plecarea lui Sir Alex Ferguson de la Manchester United şi a anunţat că succesorul are de apărat o adevărată moştenire.

ADVERTISEMENT

“Premier League este ca un club. Arsene Wenger a plecat de la Arsenal, Sir Alex Ferguson s-a retras de la Manchester United. Ambii au lăsat o moştenire grea. La fel o va face şi Richard Scudamore. Va fi o adevărată provocare. Sper ca numirea să se facă repede pentru a exista o tranziţie uşoară. Îmi pare rău că Richard Scudamore a decis să retragă şi când spun asta, vorbesc în numele tuturor cluburilor din Premier League. Timp de 20 de ani a condus Premier League într-un mod genial”, a declarat Gordon Taylor.

Tony Blair îşi dorea echipe din Scoţia în Premier League

În perioada în care a fost prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair a susţinut în repetate rânduri că Rangers sau Celtic ar trebui să fie invitate să joace în Premier League. În plus, politicianul a susţinut că ligile din Anglia şi Scoţia ar trebui să se unească, ceea ce ar duce la un campionat şi mai puternic. În 2014, presa din Anglia scria că Nicky Blair, fiul fostului prim-ministru, îşi doreşte să devină impresar, însă planurile acestuia au stagnat.

ADVERTISEMENT

Pe 2 august 2003, Tony Blair a devenit cel mai longeviv prim-ministru laburist al Marii Britanii, depăşind recordul lui Clement Attlee, care a deţinut această funcţie între 1945 şi 1951.

Tony Blair ar putea să devină noul preşedinte al Premier League
Tony Blair ar putea să devină noul preşedinte al Premier League