Life

Top 10 cele mai sigure destinații de vacanță din Europa. Locurile în care poți avea un concediu fără griji

Vacanțele în Europa pot fi de-a dreptul fabuloase dacă știi ce țară să alegi. Iată top 10 cele mai sigure destinații de vacanță din Europa, unde poți merge fără griji.
26.02.2023 | 10:23
Top 10 cele mai sigure destinatii de vacanta din Europa Locurile in care poti avea un concediu fara griji
Top 10 cele mai sigure destinații de vacanță din Europa. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu toate țările din Europa sunt sigure când vine vorba de o vacanță. Franța, Italia, ori Spania nu sunt niște țări chiar atât de sigure, potrivit unui nou studiu realizat de gamblino.com. Și totuși în ce țară putem merge pentru a putea sta liniștiti și pentru a avea o vacanță de vis?

Top 10 cele mai sigure destinații de vacanță din Europ

În cadrul studiului, cercetătorii au avut la bază numărul de omucideri, agresiuni, decese pe șosele, riscul de dezastre naturale și indicele global de pace din fiecare țară europeană. Nu toate țările din Europa perfecte pentru city break sunt și sigure, avertizează autorii studiului.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit sursei citate, cele mai sigure destinații din Europa: Elveția, Islanda, Norvegia, Danemarca, Luxemburg, Finlanda, Irlanda, Olanda, Austria, Suedia. Și totuși ce ar fi bine să știm despre ele? Cei de la gamblino.com ne dau toate detaliile.

Astfel, conform studiului, Elveția este cel mai sigur loc din Europa pentru o vacanță, cu un număr foarte mic de omucideri, agresiuni și decese rutiere. Călătorii britanici se vor simți mai mult decât în siguranță în această țară, având în vedere că are un risc foarte scăzut de dezastre naturale și unul dintre cele mai scăzute niveluri de percepție a corupției din Europa.

ADVERTISEMENT

Elveția este destinația perfectă pentru o vacanță de iarnă sau de schi, dar și pentru o vacanță de vară pitorească. Unele dintre cele mai frumoase orașe de vizitat în Elveția sunt Zurich, Zermatt, Geneva și Basel. Zurich, de exemplu, are un oraș vechi fermecător, care a fost descris ca fiind “unul dintre cele mai frumoase locuri din lume” de către un utilizator Tripadvisor.

Destinația de vacanță perfectă din Europa

Islanda, cu “peisajele sale dramatice, ghețarii superbi și cascadele sale”, a fost desemnată a doua cea mai sigură destinație din Europa. Țara are un număr foarte mic de jafuri și omucideri la 100.000 de locuitori și, de asemenea, este considerată una dintre cele mai pașnice națiuni.

ADVERTISEMENT

Norvegia, o altă țară scandinavă, s-a clasat pe locul al treilea ca fiind cea mai sigură destinație din Europa pentru o vacanță. În Norvegia, călătorii se pot bucura de peisaje frumoase, dar și de o experiență plăcută pe care cu siguranță nu o vor uita niciodată.

Norvegia este de asemenea, o națiune foarte pașnică, cu o rată foarte scăzută a jafurilor și a omuciderilor, precum și cu doar două accidente rutiere la 100.000 de locuitori. Iar același lucru îl putem spune și despre Danemarca, care a fost raportată ca fiind una dintre cele mai fericite țări din lume, dar și a patra cea mai sigură din Europa.

ADVERTISEMENT

Țara din Europa cu cele mai puține decese rutiere

Ce are în plus Danemarca? Deși este o țară mult mai scumpă, aceasta are un nivel foarte scăzut de agresiuni și decese rutiere. Totuși, gamblino.com, site-ul care a realizat acest top spune că este bine să fim conștienți de orice pericol, indiferent de destinația pe care o alegem.

“Europa oferă oportunități incredibile pentru călătorii care doresc să vadă diversitatea peisajelor, arhitecturii, ecosistemelor și culturilor care există pe întregul continent. Totuși, este important să rămâneți vigilenți atunci când călătoriți oriunde, deoarece turiștii pot fi adesea ținta infractorilor. 

Așadar, indiferent dacă călătoriți singur, cu prietenii sau cu familia, este imperativ să fiți conștienți de orice pericol potențial și să faceți tot ce puteți pentru a rămâne în siguranță”, mai scrie gamblino.com, cu privire la destinațiile perfecte de vacanță din Europa, potrivit Express.

ADVERTISEMENT
Tags: