Life

Top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Surpriza mare pe locul 1, nu te-ai fi gândit că cele mai multe vacanțe sunt în acest oraș

Tu știi cum arată top 10 cele mai vizitate orașe din lume? Pe locul 1 este o adevărată surpriză. Nu te-ai fi gândit la așa ceva.
28.08.2023 | 10:37
Top 10 cele mai vizitate orase din lume Surpriza mare pe locul 1 nu teai fi gandit ca cele mai multe vacante sunt in acest oras
Top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă adori călătoriile trebuie să cunoști top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Milioane de oameni le-au vizitat deja până acum și se bucură de o experiență unică. Pe locul 1, însă, avem o adevărată surpriză.

Top 10 cele mai vizitate orașe din lume

Un studiu realizat de Mastercard prezintă top 10 cele mai vizitate orașe din lume. Specialiștii clasifică orașele în funcție de numărul total de sosiri ale vizitatorilor internaționali peste noapte și de cheltuielile transfrontaliere.

ADVERTISEMENT

Totodată, mai este abordată și înțelegerea modelelor de călătorie internațională, dar și studierea modului în care acestea afectează economiile urbane. Iar rezultatul e chiar unul cât se poate de interesant.

Pe primul loc în top 10 cele mai vizitate orașe din lume este Bangkok, capitala Thailandei. Aproximativ 22 de milioane de vizitatori internaționali  au ajuns aici. În ceea ce privește prețurile, putem spune că acestea nu sunt chiar atât de mari.

ADVERTISEMENT

O mare parte dintre vizitatori stau între 4 și 7 nopți aici. De asemenea, cheltuiala media ajunge undeva la 173 de dolari pentru o singură zi. Locul doi este ocupat de Paris, Franța. Peste 19 milioane de vizitatori au ajuns în acest oraș, arată travelness.com.

Locul din Europa care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume

Iar pe locul trei în top 10 cele mai vizitate orașe din lume avem tot unul din Europa. Este vorba despre Londra, capitala Marii Britanii. Deși Londra este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, 19,10 milioane de vizitatori ajung aici, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Dubai, evident este și el unul dintre orașele adorate de străini. Tocmai în acest motiv, ocupă locul patru în topul realizat de cei de la Mastercard. Turiștii sunt atrași de clădirile înainte, de deșert, dar și de alte oportunități pe care orașul le oferă.

Următorul loc este ocupat de Singapore. Aici, aproape 15 milioane de vizitatori ajung. Iar toată lumea se bucură de o experiență cu adevărat unică, luxoasă și nu numai. De altfel aici se găsește și unul dintre cele mai frumoase aeroporturi din lume.

ADVERTISEMENT

Kuala Lampur este următoarea în clasament. Capitala Malaeziei atrage aproape 14 milioane de vizitatori, arată sursa citată. Aici, turiștii se pot bucura de temple, moschei, dar și o vastă cultură malaeziană, chineză, dar și indiană.

New York ocupă locul șapte în clasamentul realizat de Mastercard. Și nu e de mirare de ce peste 13.60 de milioane de vizitatori au ales această destinație. Restaurantele, dar și zgârie norii atrag un număr mare de persoane.

Antalya, vizitată de peste 12 milioane de persoane

Pe locul opt avem orașul Istanbul din Turcia. Nu e nici departe de România și de asemenea, oferă o experiență cu adevărat unică. Aici există numeroase moschei, un bazar generos, dar și zone încărcate de istorie.

Ultimele două locuri sunt ocupate de Tokyo, capitala Japoniei, dar și de orașul Antalya din Turcia. Conform studiului realizat de cei de la Mastercard, în Tokyo, 12,93 milioane de vizitatori au fost înregistrați.

Străzile sunt curate, clădirile sunt imense, iar orașul funcționează non-stop. De asemenea, spre deosebire de alte destinații, aici, electronicele inteligente și tehnologia convenabilă stabilesc standarde de viață incredibil de ridicate.

Iată că am ajuns și la Antalya, care i-a impresionat inclusiv pe români. Și vedete de la noi din țară aleg să meargă aici. E un oraș perfect pentru o escapadă romantică, dar și pentru un sejur de familie.

Dincolo de plajele superbe, străzile impresionează și ele. Totodată, orașul este așezat de-a lungul Rivierei Turcești. Iar pentru cei pasionați de istorie, Muzeul Suna & Inan Kaleici Kirac sau Muzeul Antalya sunt perfecte pentru a fi vizitate.

ADVERTISEMENT
Tags: