În top 10 mâncăruri pe care străinii adoră să le mănânce în România regăsim un preparat surpriză. Și românii îl adoră și nu e de mirare, având în vedere că are un gust cu adevărat deosebit.
Turiștii străini s-au îndrăgostit de multe locuri din România. Iar dincolo de peisajele superbe din țara noastră, preparatele au și ele un loc special. Avem unele mâncăruri care nu pot fi comparate cu nimic altceva.
Care sunt top 10 mâncăruri pe care străinii adoră să le mănânce în România? Este bine cunoscut faptul că bucătăria românească este una inedită. Tocmai din acest motiv, o mulțime de străini au rămas impresionați de ce au putut gusta la noi.
Publicația Taste Atlas a realizat un top 10 mâncăruri pe care străinii adoră să le mănânce în România. Iar lista este una cât se poate de interesantă. Începem cu locul 10 unde avem un preparat simplu.
Este vorba despre ciorba de pui. Se pare că străinii aleg să o savureze când ajung la noi în țară. Pe locul 9 se află ghiveciul cu legume, un preparat cu istorie, sănătos, dar și delicios.
Ciorba de burtă e și ea inclusă în top 10 mâncăruri pe care străinii adoră să le mănânce în România, ocupând locul opt. Următoarele locuri sunt ocupate de ciorba de fasole, dar și de celebrele chifteluțe.
Pe locul 5 avem un preparat mai aparte. Este vorba despre pască. Aceasta este urmată de faimoasa mămăliguță, de altfel prezentă ca garnitură alături de o mulțime de feluri principale.
Trecem la locul trei în top 10 mâncăruri pe care străinii adoră să le mănânce în România. Borșul se pare că este adorat de cei care ajung la noi în țară, iar mai apoi avem celebrul cozonac, un produs vedetă de sărbători.
Locul 1 nu este o surpriză. Se pare că faimoșii mititei nu sunt adorați doar de români, ci și de străini. Drept urmare, potrivit tasteatlas.com, au un loc binemeritat în acest top.