News

Cine e singurul miliardar din top 10 cei mai bogați oameni din lume care nu a pierdut bani în 2022

Debutul anului 2022 a adus pierderi uriașe pentru cei mai bogați oameni din lume. Un singur nume din top 10 miliardari nu a pierdut bani în această lună.
28.01.2022 | 23:58
Cine e singurul miliardar din top 10 cei mai bogati oameni din lume care nu a pierdut bani in 2022
Din primii 10 cei mai bogați oameni din lume, 9 au pierdut sume uriașe în 2022. Cine e singurul miliardar pe plus. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Al treilea an de pandemie are un debut dezastruos pentru cei mai bogați oameni de pe planetă. Din top 10 miliardari, 9 au raportat pierderi uriașe în primele 28 de zile ale anului 2022.

Din primii 10 cei mai bogați oameni din lume, 9 au pierdut sume uriașe în 2022. Cine e singurul miliardar pe plus

Există un sigur nume care face excepție de la regulă. E vorba de Warren Buffett, un afacerist de 91 de ani care și-a dovedit abilitățile în debut de an.

ADVERTISEMENT

Conform datelor CNBC, cel mai bogat om din lume, Elon Musk (50 de ani), CEO-ul Tesla, a pierdut ”doar” 54 de miliarde de dolari în nici 30 de zile. Cauza: o cădere abruptă a acțiunilor din sectorul tehnologic.

Locul 2 în topul miliardarilor, fondatorul Amazon, Jeff Bezos (58 de ani), a pierdut 27,8 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Nu au dus-o mai bine în debut de 2022 nici fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, cei care au pierdut fiecare peste 12 miliarde de dolari. În ceea ce-l privește, șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 15,2 miliarde de dolari.

Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Sursa foto: bloomberg.com

Warren Buffett a trecut de Mark Zuckerberg în top 10 cei mai bogați oameni din lume

Cel mai bine în acest an s-a simțit veteranul miliardar american Warren Buffett (91 de ani) care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Prin această lovitură, președintele și directorul general al Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al averilor, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Acțiunile subapreciate alese de Buffett, baza filozofiei sale de investiții și a companiei Berkshire Hathaway pe care o conduce, se pare că au avut în 2022 un randament mai bun decât companiile tech și cele ce alcătuiesc Indicele S&P 500 care au scăzut cu 15%, respectiv 9,2% de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Prezența lui Buffett în topul clasamentului este cu atât mai remarcabilă ținând cont de donațiile mari pe care le-a făcut de-a lungul anilor pentru cauze caritabile.

Spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Buffett are un portofoliu diversificat care i-a permis să facă față vânzărilor din domeniul tehnologiei.

Potrivit Business-Standard, cei mai bogați 500 de oameni ai planetei au pierdut în total 635 de miliarde de dolari de la 1 ianuarie 2022 după ce piețele au început să reacționeze la majorarea dobânzilor de referință de către Rezerva Federală americană și la cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: