News

Top 3 români care nu și-au declarat banii la ANAF. Locul 1 este ocupat de un sucevean, cu o sumă uriașă

Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au anunțat că au demarat verificări ample în cazul celor mai mari datornici la stat din România.
15.10.2022 | 20:50
Top 3 romani care nu siau declarat banii la ANAF Locul 1 este ocupat de un sucevean cu o suma uriasa
Inspectorii ANAF îi caută pe marii datornici ai României. Foto: ANAF / Facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat remis recent se arată că inspectorii ANAF îi vizează inclusiv pe cei care obțin venituri importante din postările publicate pe rețelele de socializare. Astfel, românii care și-au câștigat notorietatea în urma activităților desfășurate pe Facebook, Youtube sau Instagram vor fi controlați de ANAF.

ANAF a pornit pe urmele datornicilor la stat

Până sâmbătă, 15 octombrie 2022, au fost controlaţi 58 de influenceri. Inițial s-a anunțat că 128 de influenceri erau pe listele inspectorilor ANAF, pentru control. La finalul acestor verificări s-a constatat că există venituri nedeclarate de 6,5 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

În același context a fost realizat și un top al celor mai mari sume pe care persoanele fizice nu le-au declarat în septembrie 2022. Pe primul loc este o persoană din Suceava, cu o sumă nedeclarată care ajunge la 3,6 milioane lei.

Podiumul este completat de două persoane din județul Ilfov (n.r. – 1,48 milioane de lei) și județul Vâlcea (n.r. – 1,21 milioane de lei).  Nu scapă de controale nici doamnele sau domnișoarele care au conturi pe onlyfans.com, celebra platformă dedicată adulților.

ADVERTISEMENT

Pentru toate categoriile amintite au fost redactate deja mai multe decizii de impunere. În această săptămână, preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, a precizat că la verificarea persoanelor fizice au fost constatate venituri suplimentare de 8,015 milioane de lei.

Anunț și pentru românii care muncesc în afara țării

Conform calculelor ANAF, asta înseamnă creanţe fiscale de 2,081 milioane de lei. Revenind la persoana din Suceava, trebuie spus că are şi o creanţă de 577.819 lei.

ADVERTISEMENT

În cazul contribuabilului din județul Ilfov, creanţele ajung la 237.063 lei, iar în cazul celui din Vâlcea, acestea ajung la 194.037 lei. Amintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală a scos la vânzare mai multe bunuri mobile și imobile ale fostului ministru al turismului, Elena Udrea.

În continuare puteți citi cât cere Fiscul pentru un Mercedes care a fost deținut de Elena Udrea, fosta consilieră prezidențială închisă în Penitenciarul de Femei Târgșor.

ADVERTISEMENT

Altfel, ANAF i-a informat pe românii care pleacă în străinătate mai mult de 183 de zile că sunt obligați să depună ”Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale”.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: