News

Câți bani cere ANAF pe un Mercedes vechi al Elenei Udrea. Prețul de pornire al mașinii nu e mare

ANAF a scos la vânzare mai multe bunuri mobile și imobile ale Elenei Udrea. Cât cere Fiscul pentru un Mercedes care a fost deținut de fostul ministru.
11.10.2022 | 10:17
Cati bani cere ANAF pe un Mercedes vechi al Elenei Udrea Pretul de pornire al masinii nu e mare
Suma de bani cerută de ANAF pe un Mercedes vechi al Elenei Udrea. Sursa foto: infocs.ro
ADVERTISEMENT

Elena Udrea se află după gratii. Fostul ministru al turismului a primit, în aprilie, o condamnare definitivă la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

Suma de bani cerută de ANAF pe un Mercedes vechi al Elenei Udrea. Care e prețul de pornire al mașinii

În toată această perioadă, Agenția Națională de Administrare Fiscală încearcă să valorifice o parte dintre bunurile Elenei Udrea.

ADVERTISEMENT

De regulă, Fiscul scoate la vânzare bunuri mobile şi imobile aparținând inculpaților. Acest demers are loc pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Situația se aplică și în cazul Elenei Udrea. Astfel, ANAF a scos la vânzare două maşini aparţinând fostului ministru.

ADVERTISEMENT

E vorba de un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani. Pentru Mercedes, un model S500, statul vrea 7.685 euro, iar pentru Fiat cere 7.158 euro, arată documentele analizate de Profit.ro.

Pe lângă aceste autoturisme, au mai fost scoase pe piață și terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti. Pe acestea, ANAF vrea să obțină undeva la 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea, obligată la plata unor sume uriașe după condamnarea primită în dosarul Gala Bute

În această primăvară, Judecătorii Curții Supreme au definitivat dosarul Gala Bute. Magistrații au condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare. Fostul ministru a fost condamnat pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Pe lângă condamnarea penală, fostul ministru al turismului trebuie să plătească și prejudiciul adus statului în acest dosar.

ADVERTISEMENT

Astfel, Elena Udrea trebuie să achite aproape 3 milioane de euro. E vorba de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism, 600.000 de euro către martorul Corin Boian şi alți 300.000 de euro către martorul Adrian Gărdean.

În plus, magistrații instanței supreme au dispus confiscarea în folosul statului de la Elena Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

ADVERTISEMENT