Life

Top 5 cele mai scumpe preparate din restaurantul lui Joseph Hadad. Locul 1 te costă 292 de lei

Joseph Hadad (62 de ani) este unul dintre cei mai apreciați bucătari și proprietari de restaurant. Vedeta de la Pro are preparate culinare destul de piperate.
16.06.2022 | 08:22
Top 5 cele mai scumpe preparate din restaurantul lui Joseph Hadad Locul 1 te costa 292 de lei
Cele mai scumpe 5 preparate din restaurantele lui Joseph Hadad. Cât costă. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Juratul emisiunii MasterChef România deține un local select în București, al cărui prag este trecut zilnic de foarte multe persoane. Gustul și rafinamentul sunt ingredientele căutate de cei care aleg restaurantul său.

Cele mai scumpe 5 preparate din restaurantele lui Joseph Hadad

Joseph Hadad se numără printre bucătarii care știu să pună suflet și dragoste în preparatele culinare. De altfel, vedeta comercializează printre cele mai scumpe feluri de mâncare. Iată un top 5 cu cele mai costisitoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit paginii sale de Facebook, cele mai scumpe preparate sunt gătite din carne, în special de vită. Locul 1 este ocupat de un fel de mâncare cu o aromă intensă și savuros, în timp ce ultimul este cu fructe de mare.

Top 5 cele mai scumpe preparate din restaurantul lui Joseph Hadad:

  1. T-Bone Creekstone USA 650 grame – 292 Lei
  2. Ribeye 300 grame Antricot de vita – 198 Lei
  3. Sirloin 300 grame Vrăbioară de vită – 178 Lei
  4. Antricot de vită Argentina pe plită încinsă – 148 lei
  5.  Tigaie cu fructe de mare – 108 lei.
ADVERTISEMENT

Ultimul fel de mâncare conține calamari baby, caracatiță, creveți, homar, midii și sparanghel verde. Gramajul primit în farfurie de fiecare persoană în parte este de 375 de grame.

Ce este T-Bone Creekstone, preparatul care costă 292 de lei în restaurantul lui Joseph Hadad

Cel mai scump preparat din localul lui Joseph Hadad, care costă 292 de lei, T-Bone Creekstone, este cea mai căutată și mai râvnită piesă când vine vorba de steak de vită. Este o friptură care se realizează neapărat pe grătar.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o combinație perfectă între mușchi și vrăbioară, care sunt despărțite de un os în formă de T. Cele două părți oferă frăgezime și savoare completă atunci când sunt gătite, în special după ce au fost marmorate.

O carne de calitate superioară asigură la final un preparat culinar de nota 10. În general, o bucată de carne bună nu are nevoie de foarte multe condimente, ci numai de sare grunjoasă și piper. Lămâia și rozmarinul fac pereche bună, de asemenea.

ADVERTISEMENT

Un STEAK nu se taie niciodată pentru a se verifica dacă este gătit cum trebuie. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți un termometru digital special pentru carne pentru a verifica dacă carnea este gata. Se lasă la odihnit 5-10 minute după s-a prăjit.

Antricot de vită cu mămăligă și ghimbir, o altă rețetă a lui Joseph Hadad

Antricotul de vită cu mămăligă și ghimbir este o altă rețetă care se regăsește în restaurantul deținut de Joseph Hadad. Celebrul bucătar ne dezvăluie cum se pregătește, dar și care sunt produsele de care avem nevoie.

Ingredientele care nu trebuie să lipsească din acest preparat culinar sunt următoarele:

  • 600 grame de carne de vită
  • 250 grame de mălai
  • 150 grame de ciuperci champignon
  • 100 ml de apă
  • 80 ml de lapte
  • 55 grame ghimbir ras
  • 50 ml de smântână
  • 30 grame de unt
  • 6 căței de usturoi
  • 6 frunze de dafin
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 fire de rozmarin
  • 2 bucăți de fenicul
  • 1 linguriță de piper negru
  • 1 linguriță de muștar de Dijon
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare. Cum se face preparatul juratului de la MasterChef România:

  1. Prima oară se pregătește carnea, care se dă prin muștar, sare și piper. Se masează bine și se pune într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins
  2. Se sotează carnea pe toate părțile până când se rumenește
  3. Separat, într-o tavă se pun 3 frunze de dafin, 2 fire de rozmarin, usturoiul și se amestecă bine. Se adaugă peste carnea
  4. Se bagă la cuptorul preîncalzit la 220 grade Celsius pentru 12-14 minute. Așa se obține o carne de vită pregătită mediu
  5. Se trece la pregătirea mămăligii, care se realizează punând la fiert apa împreună cu lapte, smântână, unt, sare, piper și ghimbir proaspăt ras
  6. Se cerne mălaiul și se lasă la fiert până când este gata
  7. Feniculul se taie în 6 părți egale și se pune la fiert cu sare pentru circa 15 minute. Se sotează apoi în 2 linguri de ulei de măsline până se rumenește
  8. Se asezonează cu sare și se lasă deoparte
  9. În tigaie se sotează ciupercile cu tot cu codițe până devin maronii
  10. Se servește preparatul decorat cu frunze de dafin și crenguțe de rozmarin. Poftă bună!
ADVERTISEMENT