Life

Top cele mai bune plăcinte din Europa. Pe ce loc se află plăcinta machedonească

Top cele mai bune plăcinte din Europa. Plăcinta machedonească sau aromână a fost inclusă pe listă. Pe ce loc se află preparatul.
01.03.2024 | 11:57
Top cele mai bune placinte din Europa Pe ce loc se afla placinta machedoneasca
Topul celor mai bune plăcinte din Europa. Sursa foto: Freepik/mdjaff
ADVERTISEMENT

Top cele mai bune plăcinte din Europa. Plăcinta machedonească se află și ea pe listă, alături de altele foarte apreciate. Iată pe ce loc se află în top!

Top cele mai bune plăcinte din Europa. Plăcinta machedonească, aflată pe listă

Plăcinta machedonească a fost inclusă în topul celor mai bune plăcinte din Europa. Este un preparat foarte apreciat nu doar la noi în țară, ci și de către străini.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc în topul celor mai bune plăcinte din Europa este Khachapuri, originară din Georgia, fiind cel mai apreciat fel de mâncare din această țară. Plăcinta este acoperită cu brânză topită, ouă și unt, în mod tradițional, însă există mai multe tipuri.

Khachapuri Adjarian este pe locul al doilea în topul celor mai bune plăcinte. Este o plăcintă deschisă, umplută cu o combinație de brânză și ouă. Este una dintre cele mai comune tipuri de Khachapuri din Georgia.

ADVERTISEMENT

Szarlotka, plăcintă originară din Polonia, ocupă locul al treilea. Este o plăcintă tradițională poloneză cu mere, cu crustă dublă, iar partea de sus este de obicei fărâmițată. Una dintre variantele acestei plăcinte include un strat de bezea sub toppingul de aluat fărâmițat. Se poate face și cu alte fructe, precum pere sau piersici.

Locul patru este ocupat de Pastrmajlija, o plăcintă tradițională din Macedonia de Nord. Plăcinta este asemănătoare cu pizza și constă într-un aluat de pâine rustică, acoperit cu carne tăiată cuburi sau felii, în general carne de porc și de oaie. Unele variații includ ardei iute, ouă sau alte ingrediente.

ADVERTISEMENT

O plăcintă populară din Grecia, Sfakianopita, ocupă locul cinci în top. Este originară din insula Creta și include aluat subțire și nedospit și brânză albă moale de zer, potrivit tasteatlas.com.

Se prepară cu făină, ulei de măsline, apă, sare și o doză de raki (tsikoudia cretană). Aluatul este frământat cu brânza locală myzithra. Plăcinta seamănă cu o clătită.

ADVERTISEMENT

Pe ce loc se află plăcinta machedonească

Viška pogača este o plăcintă din Croația, de pe insula Vis, având un aluat asemănător cu focaccia, format din făină, sare, drojdie și apă caldă. Umplutura plăcintei este formată dintr-o combinație de ulei de măsline, ceapă, anșoa și legume. Această plăcintă ocupă locul șase în top.

O plăcintă din Suedia se află pe locul al șaptelea. Este vorba despre Västerbottenostpaj, o plăcintă tradițională cu brânză. De obicei, crusta este o combinație de făină, unt și apă rece, iar umplutura cu un amestec de ouă, lapte, smântână, brânză Västerbotten, sare și piper alb. Brânza este făcută din lapte de vacă, iar gustul reprezintă o combinație între parmezan și Cheddar.

Plăcinta aromână a fost inclus în topul celor mai bune plăcinte din Europa și se află pe locul 8. Aceasta mai este cunoscută sub numele de plăcintă machedonească.

Este o plăcintă tradițională, care se umple cu praz sau spanac, ouă, brânză și smântână. Se unge cu untură de porc o foaie de aluat, pe care se întinde uniform umplutura de ouă și brânză cu spanac sau praz blanșat.

Se acoperă apoi cu un alt strat de aluat, după care se coace la cuptor. În general, această plăcintă se servește dimineața, la micul dejun, alături de un pahar de iaurt.

Locul nouă este ocupat de Pirog, o plăcintă tradițională din Rusia, care se face din aluat de drojdie, scurt sau foitaj, umplut cu ingrediente dulci sau sărate, printre care carne, pește, brânză, varză, ciuperci, cartofi sau fructe (prune, mere sau fructe de pădure).

Appeltaart, o plăcintă cu mere tradițională olandeză, coaptă într-o tavă în formă de arc. Este mai uscată în interior și conține bucăți mari de mere, dar și coacăze și stafide. Conține, de asemenea, și condimente precum scorțișoara sau sucul de lămâie.

ADVERTISEMENT