Life

Ce să nu pui în plăcinta cu mere dacă vrei să aibă mult mai puține calorii. Este simplă și se face rapid

Rețeta ușoară și rapidă de plăcintă cu mere ideală pentru persoanele care țin regim. Este mai sănătoasă și se face ușor.
22.02.2024 | 18:43
Ce sa nu pui in placinta cu mere daca vrei sa aiba mult mai putine calorii Este simpla si se face rapid
Ce să nu pui niciodată în plăcinta cu mere. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă ți-e poftă de plăcintă cu mere, dar ești într-o perioadă în care vrei să slăbești și îți numeri caloriile, următoarea rețetă este ideală pentru tine. Desertul conține doar câteva ingrediente și este cu adevărat delicios.

Plăcinta cu mere cu mai puține calorii. Cum se face

Plăcinta cu mere este un desert delicios, pe placul adulților și copiilor deopotrivă. Și în timp ce micuții se bucură de ea în voie, părinții își fac uneori griji pentru caloriile pe care o singură bucățică le are.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este făcută în casă, aportul de zahăr poate fi în continuare unul ridicat. Există însă o metodă prin care te poți bucura de gustul și aroma deosebită a acesteia fără să mai ții cont de restricții.

Astfel că, dacă vrei să mănânci plăcintă cu mere și să slăbești, următoarea rețetă este tot ce ai nevoie. Ingredientele sunt puține, dar de pe listă lipsește chiar cel care dă cele mai multe bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre zahăr, care deși din multe rețete nu poate lipsi, aici poate fi omis datorită merelor. Bineînțeles, este important ca fructele să fie cât mai proaspete și dulci, pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

Lista completă de ingrediente și pașii de preparare

Pentru plăcinta cu mere care nu îngrașă vei avea nevoie de 2 căni de făină, un sfert de cană de apă rece, o linguriță de praf de copt, un praf de sare și o jumătate de cană de ulei de cocos.

ADVERTISEMENT

Totodată, va trebui să mai ai 2 mere mari, scorțișoară și suc de lămâie. Aceste ingrediente se găsesc în orice bucătărie și te vor ajuta să gătești la tine acasă un desert gustos și delicios.

Într-un bol suficient de mare adaugă făina, praful de copt și sarea. Pune apoi și uleiul de cocos și apa rece. Amestecă totul până când obții un aluat omogen și elastic, pe care îl vei împărți în două bucăți.

ADVERTISEMENT

Una dintre ele o vei pune în tavă, iar peste ea vei adăuga bucățile de mere tăiate cubulețe, amestecate cu scorțișoara și sucul de mere. La final, adaugă și cealaltă bucată de aluat și introdu plăcinta cu mere la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.

ADVERTISEMENT