News

Top salarii în România. Banca Transilvania, BRD, BCR, CEC Bank sau ING? Ce bancă plătește regește. Puțini s-ar fi așteptat la aceste cifre

Top salarii din România. Câți bani oferă BRD, BCR, CEC Bank sau ING. Care este banca unde angajații sunt plătiți cel mai bine.
12.02.2024 | 09:24
Top salarii in Romania Banca Transilvania BRD BCR CEC Bank sau ING Ce banca plateste regeste Putini sar fi asteptat la aceste cifre
Ce salarii oferă băncile din România. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Top salarii în România la Banca Transilvania, BRD, BCR, CEC Bank sau ING. Care dintre băncile de la noi din țară plătește cel mai bine. Nu mulți s-ar fi așteptat la aceste cifre.

Top salarii în România. Banca Transilvania, BRD, BCR, CEC Bank sau ING. Banca unde angajații primesc cei mai mulți bani

Băncile preferate ale românilor sunt Banca Transilvania și CEC Bank, la care multe persoane au cont și card. Cu diverse oferte și opțiuni pentru clienți, acestea se numără printre opțiunile pe care românii le aleg atunci când vor să-și facă un card sau un împrumut bancar.

ADVERTISEMENT

Cele două instituții bancare sunt foarte populare, dar te-ai întrebat vreodată ce salarii primesc angajații? Banking News a realizat o analiză și a dezvăluit câteva aspecte care au legătură cu salariile oferite de aceste bănci.

După nivelul activelor, Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România. Este, totodată, și cel mai mare angajator din industria bancară, având un efectiv de 9.199 de salariați. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de BRD Groupe Société Générale, cu 5.833 de angajați, și de CEC Bank, unde lucrează 5.310 de persoane.

ADVERTISEMENT

Potrivit analizei realizare de sursa citată, cel mai mic salariu mediu brut din industria bancară este plătit de CEC Bank. În schimb, lucrurile stau mult mai bine la Banca Transilvania.

Împreună cu ING Bank, Banca Transilvania ar oferi salarii mai mari, spre deosebire de CEC Bank, după cum mai arată sursa menționată. La CEC Bank, salariul oferit ar fi de 7.694 de lei brut.

ADVERTISEMENT

Această sumă este aproape de două ori mai mică decât salariul mediu brut plătit angajaților de la ING Bank din head office. De altfel, ING este lider pe piața muncii atunci când vine vorba despre salarii.

Salariile plătite de Banca Transilvania, BCR și BRD

Salariile medii brute ale angajaților de la First Bank, Libra Internet Bank, Garanti BBVA sau Intesa Sanpalo Bank sunt apropiate de cele primite angajații care lucrează la Banca Transilvania sau UniCredit Bank.

ADVERTISEMENT

La Banca Transilvania, salariul mediu brut lunar este de 12.715 lei, la BCR de 13.072 lei, în timp ce la BRD este de 10.604 lei. La ING, salariul mediu brut este de 15.000 de lei, iar la Raiffeisen Bank de 11.425 lei.

Totodată, și Vista Bank (14.485 de lei brut) și Exim Bank (12.998 de lei brut) se numără printre băncile care oferă cele mai mari salarii. Pe de altă parte, CEC Bank se află la capătul clasamentului.

ADVERTISEMENT