Life

Topul celor mai bune, dar și celor mai proaste diete din lume. Ce regimuri alimentare ocupă locurile fruntașe

Care sunt dietele cele mai bune la care trebuie să apelezi când vrei să slăbești. Regimurile alimentare pe care le recomandă nutriționiștii
06.01.2024 | 20:59
Topul celor mai bune dar si celor mai proaste diete din lume Ce regimuri alimentare ocupa locurile fruntase
Care este cea mai bună dietă din lume la care trebuie să apelezi. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, în prezent, există fel de fel de diete, pentru buzunarele și pentru gusturile fiecăruia. Înainte de a începe un regim alimentar, este foarte important să știi ce se potrivește organismului tău. În funcție de cât de eficiente sau neeficiente sunt, specialiștii au întocmit un top al celor mai bune, dar și al celor mai proaste diete.

Care este cea mai bună dietă atunci când vrei să slăbești

Se spune că cea mai bună dietă este cea care dă roade în cazul persoanei care o urmează. De obicei, dietele sunt acele regimuri alimentare care te ajută să slăbești sau să ajungi la rezultatele celor mai bune.

ADVERTISEMENT

Contrar tuturor așteptărilor, se pare că nu este deloc greu să se întocmească un top al celor mai bune sau al celor mai proaste diete. De obicei, specialiștii spun că cele mai bune diete sunt cele care nu te restricționează și care nu cuprind alimente nocive, precum cele procesate.

Potrivit raportului publicat de US News & World, pe locul întâi la categoria cea mai bună dietă din lume se află dieta mediteraneană. Aceasta a câștigat poziția fruntașă datorită flexibilității sale, dar și al alimentelor asupra cărora se concentrează.

ADVERTISEMENT

Dieta mediteraneană presupune un regim alimentar ușor de urmat, deloc restrictiv. Aceasta se bazează pe plante și multe alimente integrale. S-a demonstrat că dieta mediteraneană are beneficii reale asupra longevității.

Nu este pentru prima dată când dieta mediteraneană obține locul întâi și este considerată cea mai bună dietă din lume. Timp de șapte ani consecutivi, acest regim bazat pe cereale integrale, fructe de mare, legume și ulei de măsline a demonstrat că este cel mai eficient.

ADVERTISEMENT

La polul opus celor mai bune diete se află cele mai proaste diete din lume

Dieta mediteraneană a ajuns să fie considerată cea mai bună din lume în topul a șapte categorii. Printre acestea se numără categorii precum ”Cea mai bună pentru diabet”, ”Cea mai potrivită pentru familie”, dar și ”Cea mai bună pentru pierderea în greutate”.

La fel bună și de recomandată pentru organism este și dieta DASH. Această dietă îi suflă în ceafă dietei mediteraneeene. Regimul alimentar ocupă locul doi, în ciuda faptului că unii specialiști îl consideră mai bun decât cea mediteraneeană.

ADVERTISEMENT

Însă, așa cum era de așteptat, balanța trebuie echilibrată. Pentru asta, trebuie să existe și un top al celor mai proaste diete din lume. Aici, criteriile au fost exact opusul celor care au ajutat dieta mediteraneană să se claseze pe primul loc.

Cele mai proaste diete sunt cele care interzic multe alimente. Acestea sunt destul de restrictive și recomandă multe mâncăruri procesate. La această categorie, cea mai proastă dietă este dieta keto, urmată pe dieta Atkins.

ADVERTISEMENT
Tags: