News

Topul vizibilității miniștrilor în luna noiembrie. Surpriza de pe locul 2

Marel Ciolacu continuă să domine topul vizibilității miniștrilor, însă pe locul 2 se află un ministru care a făcut un salt de nouă poziții față de luna anterioară
27.12.2023 | 11:46
Topul vizibilitatii ministrilor in luna noiembrie Surpriza de pe locul 2
Surpriză în topul vizibilității miniștrilor/ Foto: Facebook - Guvernul României
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu are cele mai multe mențiuni în presa scrisă și online în luna noiembrie, arată o analiză realizată de agenția de monitorizare Klarmedia pentru News.ro. Pe locul 2 se află ministrul Muncii Simona Bucura, care a realizat un salt spectaculors de nouă poziții.

În mod firesc, primul-ministru se menține pe primul loc în topul vizibilității cu 32.267 de menţiuni în presa scrisă şi online, în creștere chiar față de cele 31.356 mențiuni din octombrie. Vârful de vizibilitate a fost reprezentat de întâlnirea cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor când s-a anunțat că nu vor crește comisioanele bancare.

ADVERTISEMENT

Un alt vârf a fost reprezentat de anunțul legat de renunțarea de către Guvern la intenția de a limita operațiunile cu numerar pe motiv că „economia noastră nu este încă pregătită pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar, în special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare şi lumea foloseşte mai mult numerar”.

Ministrul Muncii Simona Bucura a ajuns pe locul 2 de pe locul 11, motivul principal al aceste creșteri spectaculoase fiind discuțiile legate de noua lege a pensiilor și de fondurile necesare pentru ca veniturile pensionarilor să fie majorate.

ADVERTISEMENT

Podiumul din topul vizibilității este completat de ministrul de Finanțe Marcel Boloș care a coborât o poziție față de luna anterior monitorizată, ajungând pe locul 3. Boloș a ajuns la 4.380 de mențiuni, fiind a doua lună consecutiv de scădere.

Ministrul Alina Gorghiu se menține pe locul 4, după ce în luna octombrie fusese raportată o creștere cu trei poziții. Pe locul 5 se află ministrul Sănătății Alexandru Rafila, în scădere de pe locul 3. Și ministrul Energiei Sebastian Burduja se află în scădere de vizibilitate ajungând de pe locul 5 pe locul 6. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu scade și el cu încă un loc în topul vizibilității, fiind a doua lună consecutivă se scădere ținând seama că în septembrie se afla pe locul 5, iar în octombrie pe poziția a șasea.

ADVERTISEMENT

Pe locurile 8-9 avem două creșteri substanțiale în ce privește numărul de mențiuni în presa scrisă și online. Ministrul Mediului Mircea Fechet a urcat de pe locul 13 pe 8, iar ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu a ajuns pe locul 9 de pe locul 14. Peste pragul de 2.000 de mențiuni a avut și ministrul de Interne Cătălin Predoiu, însă el a pierdut o poziție, coborând pe locul 10.

Miniștrii care au avut între 1.000 și 2.000 de mențiuni sunt, în ordine, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu (1.550 de apariţii), ministrul Educaţiei Ligia Deca, ministrul Apărării Angel Tîlvăr (1.305 apariţii), ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, (1.261 de menţiuni) şi ministrul Agriculturii Florin Ionuţ Barbu (1.233 de mențiuni). Scăderile cele mai severe le-au înregistrat Ligia Deca, de pe locul 7 pe locul 12, și Ionuț Barbu, de pe 8 pe 14.

ADVERTISEMENT

Sub o mie de mențiuni în topul vizibilității înregistrează ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea, ministrul Familiei Natalia Intotero şi vicepremierul Marian Neacşu.

ADVERTISEMENT