ADVERTISEMENT
News

Tornadă „ca la americani” în Tulcea! Localnicii au filmat momentul. Video

Autor: Bogdan Solomon | 27.10.2020 | 12:40
Tornadă „ca la americani” în Tulcea! Localnicii au filmat momentul. Video
Tornadă filmată în Tulcea. Sursa foto: Captură video

O tornadă „ca la americani” s-a produs în seara zilei de luni, 26 octombrie, în zona satului Tatanir din județul Tulcea. Conștienți că nu le va mai fi dat prea curând să urmărească pe viu un astfel de fenomen, localnicii „s-au înarmat” cu telefoanele mobile și au filmat întreaga scenă.

ADVERTISEMENT

Inevitabil, imaginile au ajuns pe rețelele de socializare și au devenit în foarte scurt timp virale. „Ia uite, ca la americani! Uite, își face fus!”, exclamă oamenii în timp ce filmează de la distanță neobișnuitul fenomen meteo.

Situat în Delta Dunării, pe malul brațului Chilia, satul s-a aflat luni de dimineață sub cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, căderi de grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Cu toate acestea, pompierii tulceni nu au fost solicitați să intervină în zonă.

ADVERTISEMENT

Tornadă filmată de localnici în satul Tatanir, județul Tulcea

ISU Tulcea nu a primit solicitări pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice prognozate”, se arată în informarea transmisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Judeţul Tulcea a fost vizat în cursul zilei de luni, 26 octombrie, de două avertizări Cod Portocaliu de vreme rea. Concret, potrivit meterologilor, în intervalul orar 09:10 – 11:00 au fost semnalate local şi temporar, averse de până la 30-35 l/mp, frecvente descărcări electrice; grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

ADVERTISEMENT

Zone afectate: Judeţul Tulcea – Măcin, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Jijila, Jurilovca, Greci, Baia, Niculiţel, Topolog, Luncaviţa, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăţei, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Nalbant, Dăeni, Mihai Bravu, Ceamurlia de Jos, Izvoarele, Stejaru, Ostrov, Văcăreni, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanţu, Beidaud, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu; Populaţia judeţului a fost înştiinţată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecţie în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate”, se arată în informarea transmisă de ANM.

A doua avertizare cod Portocaliu, valabilă în intervalul orar 17:15 – 18:00, viza averse de peste 35-45 l/mp, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Zone afectate – Judeţul Tulcea: Sulina, Murighiol, Mahmudia, Beştepe, Maliuc, Sfântu Gheorghe; Populaţia localităţilor a fost înştiinţată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecţie în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate”, au transmis meteorologii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!