Life

Tort delicios din cozonacul care nu s-a mâncat de sărbători. Rețeta e simplă și savuroasă

Tort gustos preparat din cozonacul care nu a fost savurat la masa de sărbători. Rețeta este unică, ușoară și foarte sățioasă.
02.01.2024 | 19:25
Tort delicios din cozonacul care nu sa mancat de sarbatori Reteta e simpla si savuroasa
Tort gustos preparat din cozonacul care nu a fost savurat la masa de sărbători. Rețeta este unică, ușoară și foarte sățioasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Tort delicios din cozonacul care nu s-a mâncat de sărbători. Rețeta e simplă și savuroasă. Prăjitura a fost inventată de gospodinele care au muncit din greu în perioada Anului Nou și nu se îndură să arunce la gunoi resturile alimentare.

Tort gustos preparat din cozonacul care nu a fost savurat la masa de sărbători. Rețeta este unică, ușoară și foarte sățioasă

Tort gustos preparat din cozonacul care nu a fost savurat la masa de sărbători. Rețeta este unică, ușoară și foarte sățioasă. Blatul acestui desert este aproape gata dacă ți-au rămas prin bucătărie bucăți de cozonac.

ADVERTISEMENT

Produsul a fost dus la bun sfârșit și după modelul italienilor care folosesc tot ce găsesc prin frigider și mereu rezultatul este unul cât se poate de bun. Pentru această prăjitură este nevoie de 500 ml de apă, 500 ml frișcă lichidă, 3 linguri de zahăr.

De asemenea, mai trebuie o sticlă de esenţă de rom, alta de vanilie și coaja de la o lămâie sau o portocală. În plus, pentru ganache-ul de ciocolată gospodinele trebuie să aibă neapărat 250 grame ciocolată amăruie, 200 ml frişcă lichidă și 50 grame unt moale.

ADVERTISEMENT

Rețeta poate fi diferită, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Asta înseamnă că pot fi folosite tot felul de arome și esențe. Cozonacul nu trebuie să fie mucegăit pentru a fi folosit și feliat. Apoi, se însiropează.

Cum se face tortul de casă cu cozonac

Feliile de cozonac se dau printr-un sirop care se realizează extrem de simplu. Pentru acesta se adaugă într-o oală apa cu esențele și coaja de citrice. Se adăuga zahăr sau miere pentru a fi cât mai dulce și delicios.

ADVERTISEMENT

Pentru a pregăti ganache-ul se pune frişca lichidă într-un vas şi se lasă pe aragaz, la foc potrivit. În momentul în care s-a încins se pune ciocolata care a fost tăiată bucățele și se amestecă totul până se topește.

Untul se încorporează la final. Ulterior, crema care s-a obținut să lasă să se răcească înainte de a fi folosită în asamblarea tortului. Pentru acest pas este nevoie de o tavă cu pereții detașabili în care se pune un strat de cozonac.

ADVERTISEMENT

Apoi se adaugă un strat de ganache de ciocolată. Se procedează la fel până când se termină cozonacul și crema sau până obțineți dimensiunea dorită. Desertul trebuie să se păstreze la frigider, peste noapte, înainte de a fi consumat.

A doua zi se scoate tortul din tavă și se învelește în frişcă. Preparatul culinar poate fi decorat cu ciocolată rasă sau cu fructe proaspete. Unele gospodine folosesc în locul ganach-ului de ciocolată mouse, cremă de patiserie sau de fructe.

ADVERTISEMENT