Life

Totul despre înmormântarea Reginei Elisabeta. Planul bine pus la punct pentru perioada în care suverana nu va mai fi

Ceremonia privind înmormântarea Reginei Elisabeta, atunci când ea va avea loc, a fost pusă la punct de mai mult timp. Ce reguli trebuie respectate?
11.09.2021 | 12:13
Totul despre inmormantarea Reginei Elisabeta Planul bine pus la punct pentru perioada in care suverana nu va mai fi
Regina Elisabeta are 95 de ani. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Publicația Politico a dezvăluit planurile privind moartea și înmormântarea Reginei Elisabeta, după ce s-a speculat foarte mult pe această temă, în special despre ce se va întâmpla după ce suverana nu va mai fi.

Potrivit documentelor consultate de cei de la Politico, Regina va fi înmormântată la zece zile după moartea sa, iar în aceste zece zile vor avea loc tot felul de evenimente și ceremonii dedicate acesteia.

ADVERTISEMENT

Potrivit protocolului care a fost desecretizat, ziua în care va muri Regina Elisabeta a II-a se va numi ziua D. Și operațiunea are o denumire, căci odată cu moartea acesteia există o serie de reguli și de evenimente ce trebuie respectate ca la carte.

Planul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a a ieșit la iveală

Întregul scenariu bine pus la punct se numește Operațiunea London Bridge. Imediat după moartea Reginei, fiul și succesorul Majestății Sale la tron, Prințul Charles va susține un discurs în fața națiunii.

ADVERTISEMENT

Primul politician care va vorbi despre pierderea Reginei, după ieșirea lui Charles va fi premierul Marii Britanii în perioada respectivă.

La 10 minute după moartea suveranei, steagurile vor fi coborâte la jumătate de catarg. După ziua D, urmează o serie de evenimente și de gesturi simbolice pe care Casa Regală și instituțiile importante le vor face în memoria Reginei.

ADVERTISEMENT

Multe dintre planurile privind desfășurarea evenimentelor până în ziua înmormântării au fost schimbate în ultimii ani. Odată cu amploarea pe care a căpătat-o fenomenul social media, și anumite protocoale au trebuit să fie refăcute.

De pildă, site-ul web al Familiei Regale se va transforma într-o pagină complet neagră cu o declarație scurtă despre moartea Reginei. Toate rețelele de socializare și chiar pagina oficială a Guvernului Britanic vor marca doliul timp de 10 zile, până la înmormântare.

ADVERTISEMENT

În a doua zi după moartea Reginei, Prințul Charles va fi proclamat rege la ora 10 dimineața. Toți participanții la înscăunarea lui Charles vor fi îmbrăcați în haine negre fără vreo decorație la vedere.

Prințul Charles, turneu ca nou rege la câteva ore după moartea mamei sale

La ora 15:30, noul rege va avea prima sa discuție cu Executivul. În a treia zi, sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a  va fi dus la Palatul Buckingham. În cazul în care suverana nu va muri la Londra, va fi transportată cu avionul ori cu trenul regal, potrivit Politico.

Prințul Charles își va lua atribuțiile din plin chiar în timpul pregătirilor pentru înmormântare. Va face un tur al Marii Britanii și va vizita Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor.

Regina va fi înmormântată în interiorul Castelului Windsor

În a cincea zi, trupul Reginei va ajunge la Palatul Westminster unde va sta tmp de trei zile. Oamenii vor putea să meargă să își ia rămas bun de la ea. După aceea vor începe și repetițiile pentru procesiunea funerară.

Slujba de înmormântare va avea loc la Westminster Abbey în a zecea zi, conform planului. Vor fi două minute de reculegere totală în Marea Britanie, iar ziua va fi declarată zi de doliu național.

Vor avea loc mai multe procesiuni religioase în Londra și Windsor. Regina va fi înmormântată în Capela Memorială a Regelui George al VI-lea din interiorul Castelului Windsor.

ADVERTISEMENT
Tags: