Sport

Câți bani va primi Manchester City după câștigarea Supercupei Europei. Suma colosală încasată pentru trofeele din acest an

Primul mare trofeu al sezonului pus la bătaie a fost Supercupa Europei, adjudecat de Manchester City după victoria la penalty-uri în fața Sevillei.
17.08.2023 | 00:25
Cati bani va primi Manchester City dupa castigarea Supercupei Europei Suma colosala incasata pentru trofeele din acest an
Manchester City va primi 5 milioane de euro pentru câștigarea Supercupei Europei
ADVERTISEMENT
16-08-2023
21:34

Manchester City, bonus de 5 milioane de euro pentru câștigarea Supercupei Europei

Manchester City s-a impus la penalty-uri în fața Sevillei în finala de la Atena și a câștigat ediția 2023 a Supercupei Europei. Pentru această performanță, formația antrenată de Pep Guardiola va fi recompensată de UEFA cu un bonus în valoare de 5 milioane de euro, în timp ce spaniolii vor primi 3,5 milioane de euro.

Totuși, acești bani sunt o nimica toată față de premiile încasate de Manchester City pentru trofeele cucerite în sezonul trecut. Titlul în Premier League le-a adus „cetățenilor” în conturi 200 de milioane de euro, FA Cup alte 5 milioane de euro, în timp ce de la UEFA au primit 112 milioane de euro pentru câștigarea Champions League.

În total, pentru cele 4 trofee din acest an, Manchester City a fost recompensată cu fabuloasa sumă de 322 de milioane de euro.

16-08-2023
13:40

Sevilla vrea să ducă meciul la lovituri de departajare

Sevilla visează să câștige pentru a doua oară Supercupa Europei, iar președintele Jose Castro consideră că echipa sa are o șansă în fața lui Manchester City dacă se va ajunge la loviturile de departajare.

”Avem șansa să câștigăm un trofeu împotriva celei mai bune echipe din lume în acest moment, dar suntem două echipe campioane și vom încerca să le facem misiunea dificilă. Avem doar o Supercupă în palmares, a venit rândul nostru să câștigăm din nou.

Jucătorii știu importanța acestui meci, care va fi urmărit de 300 de milioane de spectatori. Sperăm ca meciul să fie echilibrat, indiferent de valorea echipei adverse. De data asta nu vor fi prelungiri, iar varianta penalty-urilor nu sună rău, ne-am descurcat bine la capitolul ăsta în ultimul timp”, a declarat Castro, conform As.

”Cetățenii” au câștigat sezonul precedent Chaampions League, într-o stagiune de vis în care au mai pus mâna pe titlul din Premier League și pe Cupa Angliei, în timp ce andaluzii s-au impus pentru a șaptea oară în Europa League.

Unde se joacă Manchester City – Sevilla, Supercupa Europei

Fotbalul spectacol revine în prim-plan cu meciul Manchester City – Sevilla, care va stabili câștigătoarea Supercupei Europei. Întâlnirea va avea loc miercuri, 16 august, de la ora 22:00, pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă trofeul pus în joc, cele două formații se vor lupta și pentru premiul acordat de UEFA, chiar dacă este unul nu foarte mare, cel puțin pentru englezi. Câștigătoarea va încasa 5.000.000 de euro, în timp ce învinsa va pleca acasă cu 3.800.000 de euro.

Dacă Manchester City va evolua în premieră în Supercupa Europei, Sevilla se află la a șaptea participare. Andaluzii au câștigat trofeul în 2006, însă au fost nevoiți să se recunoacă învinși în 2007, 2014, 2015, 2016 și 2020.

ADVERTISEMENT

Partida va fi transmisă în direct de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Supercupa Europei va fi condusă de o brigadă de arbitri din Franța, avându-l la centru pe Francois Letexier.

Guardiola l-a pierdut pe De Bruyne

Manchester City și Sevilla s-au mai întâlnit de patru ori în competițiile europene, englezii impunându-se de fiecare dată. Cele patru jocuri s-au desfășurat în faza grupelor Champions League, în sezoanele 2015-2016 (2-1 și 3-1) și 2022-2023 (4-0 și 3-1).

ADVERTISEMENT

”Cetățenii” nu-l vor avea la dispoziție pe superstarul Kevin De Bruyne, accidentat în partida cu Burnley din prima etapă a noului sezon din Premier League. Mijlocașul belgian ar urma să stea în afara terenului pentru o perioadă de trei luni, ceea ce înseamnă că ar putea reveni abia spre finalul anului.

Pe lângă De Bruyne, Pep Guardiola va fi lipsit și de portughezii Ruben Dias și Bernardo Silva, ambii cu probleme medicale. În schimb, va reveni fundașul John Stones, iar mașina de goluri Erling Haaland a arătat că și-a intrat în formă.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Jose Luis Mendilibar nu are probleme de lot, dar se confruntă cu o ușoară criză sportivă. Sevilla a început prost campionatul, fiind învinsă acasă de Valencia, astfel că moralul este destul de scăzut.

ADVERTISEMENT