News

Tradiționala bătaie de la Ruginoasa, oprită din nou de oamenii legii. Un jandarm a primit un pumn în faţă şi a ajuns la spital. Update

Tradiția luptei de la Ruginoasa din ultima zi a anului este din nou monitorizată de forțele de ordine. Poliția a luat măsuri speciale pentru a opri confruntarea. Un jandarm, însă, a fost agresat.
31.12.2021 | 10:52
Traditionala bataie de la Ruginoasa oprita din nou de oamenii legii Un jandarm a primit un pumn in fata si a ajuns la spital Update
ADVERTISEMENT
31-12-2021
08:52

Jandarm agresat în manifestarea de la Ruginoasa

În încercarea de a pune capăt unei manifestări violente în tradiționala bătaie de la Ruginoasa, un jandarm a fost agresat de către unul dintre săteni. S-a ales cu un pumn în față și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Agresorul, în schimb, s-a ales cu dosar penal pentru fapta sa, potrivit Digi 24.

Reamintim că și în acest an tradiționala bătaie de la Ruginoasa se desfășoară mai mult simbolic, oamenii trebuind să se ”lovească” pașnic, pentru a nu se mai produce situații grave, ca în alți ani. Totuși, poliția intervine pentru a se asigura că legea este respectată.

A sosit clipa din nou pentru tradiţionala luptă de la Ruginoasa, organizată între cetele de Deleni şi Văleni. Autoritățile și forțele de ordine sunt însă prezente în număr mare pentru a opri confrunarea tradițională care în trecut a avut parte și de episoade neplăcute.

La fața locului sunt peste 150 de polițiști și jandarmi. Aceștia sunt pregătiți inclusiv cu gaze lacrimogene pentru cazurile de violență extreme, potrivit Antena3.

ADVERTISEMENT

Conform tradiţiei, în ultima zi din an, tinerii din localitate ar trebui să-și dispute supremaţia, însă obiceiul străvechi s-a transformat recent în confruntări violente.

Zeci de polițiști și jandarmi sunt prezenți la tradiționala bătaie de la Ruginoasa

 

În localitatea Ruginoasa din județul Iași, în fiecare an taberele sunt pregătite să respecte tradiția. Astfel, cei din deal au coborât și îi așteaptă pe cei din vale la tradiționala confruntare de la final de an.

ADVERTISEMENT

Tradiția este veche de sute de ani. Cei care câștigă vor putea să organizeze tot felul de evenimente pe parcusul anului.  Ei vor fi  considerați cei mai puternici.

De câțiva ani însă tradiția nu mai este respectată. Forțele de ordine s-au mobilizat an de an pentru a stopa evenimentul, în condițiile în care cinci persoane au fost rănite în urmă cu 8 ani.

ADVERTISEMENT

În urma acelui episod tragic, un adolescent de 17 ani au a stat în comă 14 zile și a rămas paralizat.

Pregătiri minuțioase în 2021 pentru a stopa bătaia de la Ruginoasa

Planurile de acțiune pentru 2021 au fost pregătite încă de săptămâna trecută, când s-a ținut o ședință la primărie cu reprezentanții ambelor tabere. Pe 31 decembrie, în ziua luptei, oamenii legii au împânzit perimetrul încă de la 5 dimineața.

ADVERTISEMENT

Atât celor din deal, cât și celor din vale li s-a explicat că nu va avea loc această bătaie și dacă se va ajunge la violențe se vor aplica sancțiuni drastice, inclusiv închisoarea pentru rănirea altor persoane.

ADVERTISEMENT