News

Trafic de coșmar în București. Canalizările nu au făcut față ploii torențiale de noaptea trecută

Ploaia torențială care a căzut peste Capitală a inundat mai multe străzi și bulevarde și a transformat circulația într-un coșmar
21.11.2022 | 10:21
Trafic de cosmar in Bucuresti Canalizarile nu au facut fata ploii torentiale de noaptea trecuta
Ploaia torențială a creat probleme în trafic Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Bucureștiul a fost sub imperiul unui cod galben de ploi abundente. Cantitățile mari de apă au făcut ca sistemul de canalizare să fie depășit și străzile să fie inundate.

Trafic de coșmar în București. Canalizările nu au făcut față ploii torențiale de noaptea trecută

Ca de obicei când plouă mai mult, străzile bucureștene au fost inundate, iar șoferii au avut mari dificultăți în trafic având nevoie de zeci de minute pentru a parcurge distanțe de doar câțiva kilometri.

ADVERTISEMENT

În mai multe locuri din oraş, şoferii au făcut slalom printre bălţi, iar autobuzele şi tramvaiele au înaintat cu greu. Pe bulevardul Aviatorilor din Capitală, un garaj a fost inundat şi a fost nevoie să intervină pompierii cu motopompe pentru a evacua apa, relatează observatornews.ro.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi abundente, valabilă încă de duminică și în vigoare până luni la ora 10:00, pentru București și mai multe județe din sud.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, în intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1.700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15-20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

ADVERTISEMENT

Pentru București, ANM a emis și o prognoză specială, valabilă în intervalul 20 noiembrie, ora 10:00 – 21 noiembrie, ora 18:00. Astfel, în intervalul menționat, temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice.

Cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 20-30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40-45 km/h). Temperatura
maximă va fi de 11-13 grade, iar cea minimă de 5-7 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: