News

Ploaia a făcut ravagii în Capitală. Copaci puși la pământ și mașini distruse. Imagini cu potopul din București

A plouat torențial în Capitală, duminică seară. Nu au lipsit nici grindina și vântul puternic. Vremea rea a produs pagube semnificative: copaci căzuți și mașini avariate.
06.06.2022 | 07:14
Ploaia a facut ravagii in Capitala Copaci pusi la pamant si masini distruse Imagini cu potopul din Bucuresti
A fost nevoie de intervenția pompierilor din cauza pagubelor. Sursa foto: captura Antena 3, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost cod portocaliu de averse și vijelii în Capitală, duminică seară. A plouat cu găleata și nu au lipsit bucățile mari de grindină. Fenomenele meteo extreme au pus la pământ mai mulți copaci și au distrus mașini.

A fost cod portocaliu de ploi în București, duminică seară: străzi inundate, copaci căzuți și mașini avariate. Pompierii au intervenit

Din cauza pagubelor produse, a fost nevoie de intervenția pompierilor. Au fost chemați, de exemplu, pe strada Cărămidarii de Jos şi pe Şoseaua Olteniţei, unde copacii au fost smulși din propriile rădăcini și au căzut peste autovehicule, transmite Antena 3.

ADVERTISEMENT
Rupere de nori în București
Rupere de nori în București. Sursa foto: Antena 3

 

Furtuna a produs, totodată, și inundații. În Popeşti-Leordeni şi Tineretului s-au acumulat cantități mari de apă.

Codul portocaliu s-a manifestat de la ora 21:30 până la 23:50. De asemenea, în mai multe localități din județul Ilfov a fost avertizare de cod roșu până la 23:30. Anume în: Jilava, Ciorogârla, Cornetu, Domnești, Bragadiru, Măgurele, Dărăști-Ilfov, Berceni, 1 Decembrie, Glina, Vidra, Cernica, Brănești și Jilava.

ADVERTISEMENT

În județul Giurgiu, de asemenea, a fost cod portocaliu, valabil în localitățile: Vărăști, Adunații-Copăceni, Bolintin-Deal, Mihăilești, Iepurești, Bulbucata și Grădinari.

Cum va fi vremea luni în Capitală

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) luni, 6 iunie 2022, în Capitală vremea va fi frumoasă în prima parte a zilei, după care se va instala o ușoară instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

”Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere după-amiaza când și indicele temperatură – umezeală (ITU) se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.

Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi spre seară și noaptea, când vor fi înnorări și perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice şiintensificări ale vântului (rafale de peste 55…60 km/h).

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși 8…15 l/mp, izolat posibil peste 20…25 l/mp. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade”, a informat ANM.

ADVERTISEMENT