News

Trafic îngreunat din cauza ninsorilor abundente. 20 de județe sunt afectate

07.04.2021 | 12:09
Trafic îngreunat din cauza ninsorilor abundente. 20 de județe sunt afectate
Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate în 20 de județe ale țării. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși ne aflăm în prima jumătate a lunii aprilie, vremea capricioasă continuă să-și facă simțită prezența în 20 de județe ale țării. Din cauza ninsorilor abundente, traficul rutier se desfășoară cu mare dificultate pe multe dintre drumurile importante.

Pe cale de consecință, polițiștii le reamintesc șoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie când se circulă în condiții de iarnă, cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

ADVERTISEMENT

„Conduceți cu prudență și acționați pedala de accelerație cu moderație!”, îndeamnă Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Argeș. La ora redactării acestei știri, ninge abundent pe DN 73, drum ce asigură legătura între municipiile Pitești și Brașov, tranzitând zona montană prin culoarul Rucăr-Bran.

Ninsoarea îngreunează traficul în 20 de județe ale țării

Având în vedere atenționarea meteo de cod galben pentru partea de nord a județului Argeș, privind fenomene de precipitații, ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, va recomandăm să echipați autovehiculul în mod corespunzător, să conduceți cu prudență și să acționați pedala de accelerație cu moderație.

ADVERTISEMENT

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, din cauza vizibilității reduse și a zăpezii de pe carosabil, traficul rutier se desfășoară cu dificultate și în județul Brașov, pe drumurile DN73 Râșnov – Bran, DN1 Timișul de Jos -Brașov, respectiv DN1 Șercaia Făgăraș.

În acest moment ninge abundent în toate zonele montane din estul și sud-estul Transilvaniei. DRDP Brașov acționează cu aproximativ 60 de utilaje.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, se circulă extrem de dificil în toate trecătorile montane (DN1 Brașov – Predeal, DN73A Râșnov – Predeal, DN73 Bran – Fundata, DN11 Pasul Oituz etc.)”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

De asemenea, patru autotrenuri au fost oprite voluntar, fără a exista probleme tehnice, pentru a preveni eventuale probleme în trafic, pe DN 1A, arteră pe care se circulă în condiţii de iarnă.

Zăpada de aprilie a cuprins, peste noapte, drumurile DN 58 Reșița – Anina, DN 57B Oravița – Anina, DN 66 Petroșani – Călan, DN 68A Coșevița – Săcămaș, DN 7 Leșnic – Zam, DN 6 Domașnea – Caransebeș, DN 68 Oțelu Roșu – Zeicani, DN 57 Nicolinț – Oravița. Pe aceste sectoare, carosabilul este umed, cu urme de zăpadă și material antiderapant”, a transmis DRDP Timișoara.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri