News

Traficant de droguri, prins în Vaslui. Bărbatul aducea substanțele interzise din Spania

Prins în flagrant cu droguri. Un bărbat din Vaslui a fost descoperit de polițiști cu o cantitate mare de substanțe interzise
28.02.2024 | 22:11
Traficant de droguri prins in Vaslui Barbatul aducea substantele interzise din Spania
Acțiune a poliției vasluiene: Bărbat din Vaslui, reținut pentru trafic de droguri de risc. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, rezident al municipiului Vaslui, a fost reținut pentru trafic de droguri de risc. Bărbatul aducea cannabis din Spania.

Prins cu 68 de grame de cannabis

Autoritățile competente pe vasluian sub acuzația de trafic de droguri de risc și introducere ilegală de droguri de risc în țară, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

ADVERTISEMENT

Operațiunea de prindere în flagrant delict a fost realizată miercuri, 28 februarie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, în colaborare cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, în urma căreia au fost confiscate și ridicate 68 de grame de cannabis, un telefon mobil și o cartelă SIM.

Urmărind firul investigației, forțele de ordine au pus în aplicare un mandat de aducere, conducând individul în cauză la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, pentru a fi audiat.

ADVERTISEMENT

Droguri aduse din Spania

Potrivit concluziilor cercetărilor, se pare că bărbatul bănuit ar fi achiziționat droguri de mare risc din Spania și ar fi încercat să le introducă în România, cu scopul de a le comercializa pe teritoriul municipiului Vaslui.

Pe baza dovezilor adunate, autoritățile au decis reținerea persoanei în cauză pentru o perioadă de 24 de ore, conform unui comunicat de presă emis de IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

Individul va fi prezentat în fața Tribunalului Vaslui, urmând să fie propusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile în vederea continuării anchetei.

Registru național pentru traficanții de droguri

Camera Deputaților a aprobat marți, 27 februarie, crearea unui registru național destinat traficanților de droguri. Acesta reprezintă o bază de date gestionată de autoritățile de poliție care va înregistra numele tuturor cetățenilor români care au fost condamnați pentru infracțiuni legate de traficul de droguri.

ADVERTISEMENT

Conform noilor prevederi, persoanele condamnate vor fi obligate să furnizeze autorităților informații despre veniturile lor și activitățile desfășurate la intervale regulate de timp, o dată la fiecare 3 luni. Această legislație a fost trimisă pentru promulgare președintelui Iohannis și urmează să intre în vigoare în curând.

Potrivit acestui registru național, orice individ care este găsit vinovat de comiterea unei infracțiuni legate de traficul de droguri va fi înregistrat pentru o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani. Durata exactă va fi stabilită de către judecători în funcție de circumstanțele fiecărui caz în parte. Persoanele incluse în acest registru vor fi obligate să notifice poliției orice modificare a adresei de domiciliu sau a locului de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: