News

Un tânăr din Alba a fost reținut pe loc după ce a fost oprit în trafic. Ce au descoperit polițiștii

Un tânăr din Alba a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri. Șoferul a dat dovadă de inconștiență.
21.02.2024 | 14:22
Un tanar din Alba a fost retinut pe loc dupa ce a fost oprit in trafic Ce au descoperit politistii
Un tânăr din Alba a fost reținut pe loc. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Alba Iulia a fost reținut pe loc după ce a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri. Șoferul, în vârstă de 21 de ani, a dat dovadă de inconștiență maximă, așa că a ajuns în arest pentru 24 de ore.

Tânăr din Alba, reținut pentru 24 de ore după ce a fost oprit în trafic

Întâmplarea a avut loc marți, 20 februarie, în jurul orei 10:00. Polițiștii l-au oprit pentru un control de rutină pe șoferul de 21 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Aurel Vlaicu din municipiu.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au descoperit că tânărul avea permisul suspendat. De asemenea, plăcuțele de înmatriculare ale mașinii erau retrase încă din luna ianuarie a acestui an, aparținând unui alt autoturism.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculului erau retrase din luna ianuarie 2024, iar plăcuțele de înmatriculare aplicate pe acesta aparțineau unui alt autoturism”, a transmis IPJ Alba.

ADVERTISEMENT

Mai mult, s-a constatat că bărbatul ar fi consumat droguri, în urma testării cu aparatul Drugtest. Conform agenților, „au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”.

Prin urmare, tânărul a fost dus la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge. Urmează să se afle dacă, într-adevăr, se afla sub influența drogurilor în timp ce era la volanul mașinii.

ADVERTISEMENT

Având în vedere gravitatea faptelor, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore. A fost deschis dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru patru infracțiuni. Vorbim de cea de conducere cu permisul suspendat, punerea în circulație a unei mașini cu număr fals de înmatriculare, punerea în circulație a unui autovehicul ale cărei plăcuțe de înmatriculare au fost retrase, dar și conducere sub influența substanțelor.

Un tânăr a venit drogat la examenul pentru permis

Un caz șocant avea loc în urmă cu aproximativ o săptămână, în Timișoara. Un tânăr, în vârstă de 33 de ani, a venit drogat la proba practică pentru obținerea permisului auto, categoria B.

ADVERTISEMENT

Polițistul examinator a observat că bărbatul nu era stăpân pe reacțiile sale și și-a dat seama că este ceva în neregulă. Astfel, agenții rutieri l-au oprit în trafic, în timpul examenului, iar apoi l-au testat cu aparul Drugtest, reieșind că se afla sub influența substanțelor.â

 

ADVERTISEMENT