News

Captură impresionantă de droguri în Timişoara. Un dealer a fost prins când vindea două kg de cocaină

Cocaină în valoare de 70.000 de euro în Timiș. Un bărbat a fost prins de către procurorii DIICOT când vindea două kilograme de cocaină
16.02.2024 | 14:03
Captura impresionanta de droguri in Timisoara Un dealer a fost prins cand vindea doua kg de cocaina
Un dealer din Timiș a fost prins în flagrant cu cocaină în valoare de 70.000 de euro. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au prins un bărbat care vindea două kilograme de cocaină în valoare de zeci de mii de euro. Incidentul s-a petrecut în Timișoara, autoritățile au reușit să captureze dealerul chiar în mijlocul unei tranzacții ilegale de droguri de mare risc.

Captură impresionantă de droguri: două kilograme de cocaină

În cadrul acestei operațiuni, individul a fost surprins în timp ce încerca să vândă două kilograme de cocaină, urmărind să obțină suma considerabilă de 70.000 de euro pentru substanțele interzise. Atât vânzătorul, cât și potențialul cumpărător au fost reținuți de autorități pentru această activitate infracțională.

ADVERTISEMENT

Investigația a fost condusă de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, în colaborare strânsă cu procurorii DIICOT Timișoara, care au adunat dovezi solide privind activitățile ilicite ale celor doi bărbați.

Cei doi bărbați prinși, dealerul și cumpărătorul, sunt suspectați de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, o acuzație extrem de gravă în contextul legislației românești.

ADVERTISEMENT

Inculpații au fost arestați preventiv

Incidentul a avut loc în data de 12 februarie 2024, iar urmărirea penală s-a desfășurat cu rapiditate. Procurorii DIICOT au ordonat reținerea celor doi inculpați pentru o perioadă de 24 de ore.

Apoi, în ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a emis mandatul de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

„La data de 12 februarie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Astfel, unul dintre aceştia a fost prins în flagrant delict, în municipiul Timişoara,  în timp ce ar fi vândut 2 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu 70.000 de euro, cantitate livrată de celălalt bărbat”, a transmis într-un comunicat de presă IPJ Timiş.

ADVERTISEMENT

Acțiune de amploare a Poliției Române în Timiș

Poliția Română a asigurat asistența de specialitate necesară pentru desfășurarea operațiunii, beneficiind de suportul și colaborarea eficientă a Direcției Operațiuni Speciale. De asemenea, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara au contribuit la această acțiune complexă, în lupta împotriva infracționalității organizate.

ADVERTISEMENT