News

Droguri vândute cu 10 lei doza. DIICOT face noi percheziții de amploare în București și Ilfov

Mai mulți suspecți din Capitală și județul Ilfov ar fi vândut droguri cu 10 lei doza pe parcursul anului 2023. DIICOT face noi percheziții.
04.10.2023 | 11:24
Droguri vandute cu 10 lei doza DIICOT face noi perchezitii de amploare in Bucuresti si Ilfov
DIICOT continuă lupta cu traficanții, percheziții în Capitală și Ilfov: droguri vândute cu 10 lei doza. Sursa foto: DIICOT / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul anului în curs 2023, mai multe persoane ar fi vândut droguri cu 10 lei doza în București și județul Ilfov. Miercuri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a efectuat percheziții.

DIICOT continuă lupta cu traficanții, percheziții în Capitală și Ilfov: droguri vândute cu 10 lei doza

Lupta extrem de grea cu consumul de droguri inițiată de cei de la DIICOT continuă. La mijlocul acestei săptămâni, procurorii de la Structura Centrală a instituției, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară.

ADVERTISEMENT

Verificările au loc în municipiul București și pe raza județului Ilfov. Vizat este un dosar privind săvârşirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Dintr-un comunicat DIICOT aflăm că, pe parcursul acestui an, mai mulți suspecți au vândut în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive. E vorba de Alpha-PHiP, o substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice. Prețul drogului era de aproximativ 10 lei pentru o doză.

ADVERTISEMENT

Conform procurorilor, dealeri acestor droguri și consumatorii se întâlneau pe străzile din Capitală, în zone situate în centrul municipiului. Aici aveau loc tranzacțiile între persoane.

Interacțiunile între dealeri și consumatori au avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București. La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

ADVERTISEMENT

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, Poliția Română și angajații DIICOT și-au intensificat campania împotriva traficului de droguri. Au avut loc sute de percheziții și zeci de persoane arestate la nivel național.

ADVERTISEMENT