News

Tragedie de Franța. O fetiță a fost ucisă de o cruce, în timpul liturghiei de Paște

O fetiţă de 6 ani a murit chiar în ziua de Paște, după ce o cruce mare de lemn s-a prăbuşit de pe postament şi a lovit-o în cap.
11.04.2023 | 16:52
Tragedie de Franta O fetita a fost ucisa de o cruce in timpul liturghiei de Paste
Fetiţa a murit după ce o cruce i-a căzut în cap Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ziua de sărbătoare a devenit tragică în câteva clipe. O fetiță de 6 ani și-a pierdut viața duminică, 9 aprilie, lângă Lyon (Rhône), după ce a fost lovită în cap de o cruce de lemn înaltă de doi metri. Tragedia s-a petrecut în timpul Liturghiei de Paște, după cum scrie presa franceză.

Tragedii de Paşte şi în Anglia şi Australia

Potrivit informațiilor culese de Actu Lyon, teribilul accident s-a produs în mijlocul zilei, într-o tabără amenajată în orașul Anse, la aproximativ treizeci de kilometri de capitala Galiei. Fetiţa, alături de alţi copii, se aflau într-un cort unde era instalat impunătorul simbol religios.

ADVERTISEMENT

Dintr-un motiv necunoscut crucea mare de lemn a ajuns să cadă, lovind-o pe fată la nivelul capului. Serviciile de urgență au fost anunțate imediat și au transportat victima la spitalul din Villefranche-sur-Saône. Ulterior, ea a fost transferată la spitalul pentru copii din Bron.

Eforturile salvatorilor, apoi ale medicilor, nu au fost de ajuns pentru a o ţine pe micuță în viață, iar după-amiază aceasta a fost declarată moartă. Acum este momentul investigațiilor efectuate de anchetatori pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incidentul, mai scrie presa franceză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Anglia, poliția a deschis o anchetă cu privire la moartea tragică a unui copil într-un parc de joacă în Duminica Paștelui. Serviciile de urgență au fost alertate în jurul orei 16.00 că într-un parc din oraşul Rotherham (South Yorkshire), un băiat a fost grav rănit. Din păcate, copilul a fost declarat mort la fața locului.

În Australia, un copil de numai un an, care a plecat pe străzile din Adelaide ca să caute ouă de Paşte, a fost găsit înecat într-un pâu, după 40 de minute de căutări disperate ale părinţilor. Copiii au coborât din casă până la pârâu, la aproximativ 300 de metri distanță.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 9 dimineața, copilul de un an a fost scos din râul Little Para și, în ciuda eforturilor paramedicilor, a murit luni după-amiază la spital. Pârâul de unde a fost scos băiețelul este adesea secat, dar din cauza unei săptămâni foarte ploioase în Adelaide, acesta era plin cu apă.

Încăutarea lor disperată, părinţii celor doi străbătuseră cu disperare împrejurimile cu maşina și, în starea lor de panică, au eşuat cu maşina într-un șanț. O vecină, Trista Koleff, a asistat la scena devastatoare după ce băiatul a fost găsit.

ADVERTISEMENT

“Văzând-o pe mamă cum plânge n-am mai rezistat, a trebuit să intru înăuntru. A fost traumatizant pentru mine, am fost foarte zguduită de această întâmplare”, a declarat ea. Primarul orașului Salisbury, Gillian Aldridge, a respins ideea de a îngrădi pârâul și a spus că oamenii trebuie să fie precauți când se află cu copiii lângă apă.

ADVERTISEMENT